Strateg srpskog šampiona Partizana po završetku utakmice u Viljnusu analizirao je glavne uzroke poraza njegovog tima u prvom kolu Evrokupa.

Crno-beli su poraženi od Lijetvuos ritasa sa 92:65. – Loše prvo poluvreme i tokom cele utakmice puno izgubljenih lopti, 25, od kojih je dobar deo bio iz prve linije dajući mogućnost našem protivniku da igra kontranapad.

Nismo dovoljno dobro branili pik, iz kog su oni kreirali šut za tri poena i ubacili 12 trojki.

Prednost u visini koju smo mi iskazali skokom, ne može da bude nadoknada za toliki broj izgubljenih lopti.

Potpuno zaslužena pobeda Lijetuvos ritasa – rekao je Duško Vujoševuć odmah po završetku utakmice za zvaničan sajt kluba iz Humske.

Istakao je trener klub iz Humske kvalitet drugog po redu evropskog takmičenja i još jednom pozvao najvernije navijače crno-belih da i u ovim momentima budu uz tim. – Ovo pokazuje, a već sam o tome davno pričao, da ovo takmičenje nije loše, da se da postaviti pitanje koliko smo mi kvalitetni za to takmičenje, a ne koliko je takmičenje kvalitetno.

Najavljivao sam ovakve situacije, možda očekujući malo bolje nego što je bilo u pojedinim momentima večeras, ali ne nadajući se trezveno gledajući u mogućnost da se na primer večeras dobije utakmica, i pozivao one najvernije da ostanu uz Partizan i u ovim teškim momentima.

Kada govorim o teškim momentima, mislio sam i posle ovakvih poraza, ne kada se prave uspesi pa je normalno da ima i ovakvih i onakvih reakcija.

Oni koji zaista vole i oni koji prepoznaju stvari, znaju da moraju i u ovakvim situacijima da budu uz tim – zaključio je Vujošević.

Ostavi poruku