BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel, odnosno, Kancelarska služba, raspisala je konkurs za „hausmajstora“, a mediji pišu da se profil tražene osobe za rad u toj službi ne može porediti sa uobičajenim poslom te vrste i da izabrani, između ostalog, mora da ima diplomu i vozačku dozvolu, da poznaje rad na kompjuteru i – zna engleski.“Za slučaj da sretne Baraka Obamu i da ga on priupita gde je ‘restroom’ (toalet)“, šaljivo komentariše štampa danas i piše da je konkurs otvoren do petka i da je u vreme kancelara Gerharda Šredera bilo četiri, a sada bi trebalo da bude šestoro ljudi angažovano na „hausmajstorskim“ poslovima.

U konkursu se „politički korektno“, traži jedan „hausmajstor“ i, ne piše, recimo, „facility manager“, primećuje nemačka štampa.Štampa piše da je u vreme Šredera „hausmajstor“ imao i službeni stan – četiri sobe, kuhinju i dva balkona sa pogledom na reku Špre, gde je „hausmajstor“ Volfgang K. živeo sa svojom porodicom, ali mu je, onda, jednog dana bilo dosta sigurnosnih tema.

Njegov naslednik nije ni hteo da se useli u „mašinu za veš“, kako se kaže za zgradu Kancelarske službe, tako da je nastojnikov stan pretvoren u kancelarije, prenose mediji.

Ostavi poruku