Dugogodišnji funkcioner Evropske fudbalske unije Dušan Maravić rekao je danas da očekuje oštru kaznu za reprezentaciju Albanije, jer je smišljeno došla u Beograd da napravi incident.

Maravić smatra da bi u tom slučaju utakmica trebalo da bude registrovana službenim rezultatom 3:0 za Srbiju.- Ovo je teška politička provokacija, do sada neviđena u istoriji evropskog fudbala, doći i uraditi tako nešto u gostima prevazilazi sve moguće mere.

To je politička stvar i moraće da bude sankcionisana, nadam se sa 3:0 u korist naše reprezentacije, jer su smišljeno išli da organizuje sve ono – rekao je Maravić Tanjugu.

On je dodao da je domaćin uradio sve kako bi utakmica prošla bez incidenata.- Sa naše strane je urađeno sve da nikome ne fali dlaka sa glave.

Biće i tu kazni, bačeno je nekoliko petardi, uletelo je nekoliko navijača u teren, ali to može da se razume, posle svega što se desilo.

Imam utisak da su ovde uvučeni svetski političari.

Albanci su se pokazali perfidni i pokvareni, kakvi su uvek i bili.

Zloupotrebili su dobrotu i gostoprimistvo Srba – rekao je Maravić.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nije mogao da kaže kada bi UEFA mogla da donese zvaničnu odluku.- Teško je reći, već pet godina nisam u tom telu i preko medija pratim šta se dešava. Čelnici UEFA će imati sve relavantne podatke već danas, tu će biti televizijski snimci i dodatni izveštaji svih organa.

Nadam se pravičnoj odluci iz Niona – poručio je Maravić.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je pred kraj prvog poluvremena pri rezultatu 0:0, nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio leteći objekat sa zastavom tzv.

Velike Albanije, posle čega su usledili incidenti.

Ostavi poruku