BEOGRAD, 15. oktobra (Tanjug) – Posle Moskve i Njujorka, majice s likom ruskog predsednika Vladimira Putina mogu da se kupe i u Beogradu, a taj dizajnerski poduhvat pod nazivom „Put putuje…“ realizovali su mladi umetnici agencije „Elementidea“ povodom predstojeće posete ruskog predsednika Srbiji. Ideja o majicama sa Putinovim likom rodila se u Moskvi pre oko pola godine, kad je grupa mladih dizajnera dizajnirala 5.000 majica i uz svaku fotografiju dodala i specijalnu poruku kao što su Krim je naš, Svoje ne damo, Putin je svetski l Mimo svih očekivanja, čitava količina prodata je za jedan dan u najpoznatijoj robnoj kući u Moskvi.

Nakon toga, akcija je ponovljena nekoliko puta, uvek sa sve većim uspehom. Prošle nedelje, od njih su je preuzeli umetnici u Njujorku, koji su otišli korak dalje otvorivši specijalnu prodavnicu u kojoj se prodaju smo „Putinove majice“. Nedavno je bila objavljena i fotografija holivudskog glumca Mikija Rurka koji je iskazao podršku Putinu obukavši majicu sa likom ruskog predsednika na jednom događaju u Moskvi.

Spska prestonica ide u korak sa svetom što se ovoga tiče, pa se u centru Beograda mogu kupiti majce sa porukama kao što je: Putin – naj Srbin, međutim nije moguće videti puno građana koji nose takve majce.

Pročitajte još:* Putin: Kasparov je odličan šahista, ali loš političar * Putin u Beogradu: Pod budnim okom i u svetu i kod nas * Vučić: Putin je dobrodošao, EU ostaje strateški cilj

Ostavi poruku