IVAN Bogdanov (34), navijač Zvezdine grupe „Ultras“, koji je bio osuđivan za navijačko divljanje na meču u Đenovi između Italije i Srbije 12. oktobra 2010. ponovo se našao u centru pažnje, ovog puta u Beogradu na meču Srbija – Albanija. On je među prvima utrčao u teren stadiona Partizana sa zapadne tribine (bliže jugu) i imao nameru da se obračuna sa albanskim reprezentativcima.

Njega su, ipak, uspeli da zadrže naši reprezentativci, a zatim je uz pomoć redara i policije vraćen na tribinu odakle je i došao.

Trebalo bi reći da je najčuveniji srpski huligan u svetu, vrlo lako stigao na teren pored policijskog i redarskog kordona koji ga nisu zaustavili.

Otkud on uopšte na utakmici, ko ga je pustio, bilo je najčešće pitanje. A, Prvi osnovni sud u Beogradu ga je osudio na godinu dana i 11 meseci zatvorske kazne za napad na policiju i tuču na košarkaškoj utakmici Partizan – Zvezda 2006, ali mu nije zabranio prisustvovanje sportskim događajima.

Kao jedan od inicijatora prekida meča u Đenovi, bio uhapšen u Italiji i osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, ali ona je zamenjena proterivanjem i zabranom ulaska u zemlje EU na pet godina.

Po deportaciji iz Italije, bio je u pritvoru od 24. maja 2011. do kraja aprila 2013. kad je odležao kaznu i bio pušten na slobodu.

Ostavi poruku