NEPREDVIDIVA grupa, sa verovatno najboljim navijačima u Evropi.

Ovo su dve osnovne teze u zvaničnoj analizi D grupe Evrolige, u kojoj će se Crvena zvezda za plasman u Top 16 fazu boriti sa Galatasarajem (četvrtak, 20.45), Neptunasom, Valensijom, Olimpijakosom i Laboral kučom.

Tezu o najvećoj koncentraciji vatrenih fanova podupiru pristalice turskog, grčkog i, naravno, našeg predstavnika, koji je najavljen kao veoma mlad tim, na čelu sa 21-godišnjim kapitenom Lukom Mitrovićem. – Samo je ekipa Neptunasa možda na papiru autsajder, ali činjenica da je učesnik Evrolige i da dolazi iz košarkaške zemlje kakva je Litvanija dovoljno govori o njenom kvalitetu – na primeru najmanje poznatog rivala Mitrović objašnjava koliko je komplikovana D grupa elitnog takmičenja.

Na suprotnom polu od Neptunasa, kao prvi favorit izdvaja se Olimpijakos, koji je u poslednje tri godine dva puta osvajao Evroligu. – Imamo veliko poštovanje prema svim timovima.

Ovo je teška grupa, ali pokušaćemo da savladamo svakog protivnika – kaže centar atinskih „crvenih“ Brajant Danston.

Velimir Perasović, trener Valensije koja je u najbolje društvo uskočila kao šampion Evrokupa, predstavljen je kao trostruki osvajač Evrolige – kao igrač sa legendarnom Jugoplastikom. – Grupa je teška ne samo zbog Olimpijakosa, koji je jedan od favorita za titulu, već i zbog kvaliteta Galatasaraja, Crvene zvezde i Laboral kuče.

To su ekipe koje takođe imaju veoma dobre igrače.

Moramo da budemo spremni da u svakoj utakmici damo maksimum – kaže Perasović.

Galatasaraj, učesnik četvrtfinala prošle sezone, predstavljen je kombinacijom NBA kvaliteta Karlosa Aroja i fanatične publike, a na veliku podršku s tribina računa i bek Laborala Fabijan Kozer: – Znam da ćemo imati veliku podršku na putu ka Top 16 fazi.

Igraćemo teške mečeve s velikim rivalima, pa će nam biti veoma važno da imamo šestog igrača na domaćem terenu.

Neizvesnost u D grupi potkrepljuje samopouzdanje centra Neptunasa Šarakauskasa Vitautasa: – Nema favorita, možemo da pobedimo svakog rivala i niko ne zna ko će proći dalje…

RANCCO UZ ZVEZDUKOŠARKAŠI Crvene zvezde će početak sezone u Evroligi dočekati u novom ruhu, jer će naš renomirani proizvođač muških odela RANCCO ubuduće voditi računa o izgledu crveno-belih.

Kompanija RANCCO će pokrenuti i posebnu Zvezdinu poslovnu liniju koja će podrazumevati specijalno dizajnirana odela, košulje, kravate, mašne, manžetne, značke… Benefite od saradnje imaće i vlasnici sezonskih karata crveno-belih, jer će pri kupovini ovih prepoznatljivih proizvoda dobijati 10 odsto popusta. – Pre svega, želimo da podržimo srpski sport i naše sportiste, a uvereni smo da će uz brend kakav je Crvena zvezda i RANCCO biti još prepoznatljiviji na tržištu – izjavila je Galina Madov, suvlasnica modne kuće RANCCO.

Ostavi poruku