BEOGRAD – Beogradsko Više tužilaštvo preuzelo je vođenje krivičnog postupka povodom incidenta u kojem su pripadnici Žandarmerije prebili Andreja Vučića, brata premijera Srbije, i Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika „Kobri“.“Vezano za događaj tokom održavanja ‘Parade ponosa’, kada je došlo do povređivanja Andreja Vučića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istražni postupak“, navodi se u pisanom odgovoru tužilaštva Tanjugu.

Tužilaštvo nije u informaciji preciziralo protiv koga sprovodi istražni postupak (ko su osumnjičeni) i za koje krivično delo.

Nakon što je policija dostavila zatražene informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu prosledilo je u petak Višem tužilaštvu na razmatranje spise premeta povodom tog incidenta, radi provere da proveri da li ima elemenata krivičnog dela iz njegove nadležnosti.

Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivicna dela, za koja je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora ili dela sa elementima nasilja, nacionalne, verske i druge mržnje…

Komandant niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić je u četvrtak razrešen dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnete su krivične prijave.

Krivicne prijave podnete su zbog brutalnog prebijanja i prekomerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbednosne agencije.

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja, iako su se legitimisali pretukli su ih 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.

Ostavi poruku