SHARE

HAG – Ukrajinski tim ponovo se vratio na mesto gde se 17. jula na istoku Ukrajine srušio avion “Malezija erlansa” MH17 i prilikom pretrage pronašao lične stvari putnika – pasoši, prtljag, nakit, dečje igračke, saopštila je holandska vlada.

Holandsko ministarstvo za bezbednost i pravdu je u saopštenju navelo da je u potrazi učestvovalo 40 pripadnika ukrajinske agencije za vanredne situacije.

Kako se dodaje, bila su prisutna i četiri holandska zvaničnika, kao i tim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Agencija AP je prenela da će osam forenzičara odleteti u Ukrajinu da bi ispitala pronađene stvari pre nego što oni budu odneti u Holandiju.

U nesreći je poginulo svih 298 putnika i članova posade, od kojih su dve trećine bili državljani Holandije.

Holandski forenzičari do sada su identifikovali 272 žrtve, ali se veruje da na mestu nesreće ima još posmrtnih ostataka.

Holandski premijer Mark Rute, rekao je u petak da je, zbog borbi u toj oblasti i dolaska zime, sve manje verovatno da će holandski istražitelji moći da dopru do mesta na koje se “boing 777” srušio.

Rute je rekao i da je i dalje besan, jer je mesto nesreće i četiri meseca kasnije nedostupno.

On je to izjavio nakon što je advokat koji predstavlja porodice holandskih žrtava saopštio da će porodice tražiti odštetu od države, koju optužuju za nemar posle nesreće.

Svih 298 putnika i članova posade je poginulo kad se 17. jula na istoku Ukrajine srušio avion na letu iz Amsterdama do Kuala Lumpura, a holandski istražitelji su prošlog meseca saopštili da je avion verovatno oborilo više “objekata velike razorne moći”, koji su uzrokovali raspadanje letelice u vazduhu.

SHARE

Оставите одговор