SHARE

Pauza u prvenstvu je fudbalerima Partizana donela priliku da predahnu, ali i (ne)očekivanu zaradu.

Posle nekoliko odlaganja igrači i Radna zajednica su juče dobili plate.

Igračkom kadru su uplaćene dve dinarske, kako fudbaleri vole da kažu – „male plate”, plus jedna cela u evrima, dok je Radna zajednica takođe dobila dve prinadležnosti.

Svakako da će finansijska injekcija dobro doći pred ciklus teških mečeva, pre svega večiti derbi, koji se igra naredne subote.

Uz to veliko zimsko pojačanje Partizana Branislav Trajković od juče više nije član kluba iz Humske.

Posle tri meseca natezanja, fudbaler je sporazumno raskinuo ugovor sa crno-belima, koji je važio čak do 2017. godine, ali zbog obostranog nezadovoljstva, odnosno propusta fudbalera na meču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca, koji je ekipu košta eliminacije na putu ka elitnom takmičenju, posle samo šest meseci stavljena tačka na saradnju.

Bez dileme – očekivano.

Pregovori dve strane traju još od sredine jula, kada je Branislav Trajković precrtan iz planova Partizana za budućnost, pošto je na pomenutoj utakmici sa Bugarima isprovociran bez lopte udario slovenačkog internacionalca Romana Bezjaka, posle čega je zaradio direktan crveni karton. I, sve to krajem prvog poluvremena meča, u momentima kada je ekipa stigla veliki minus 0:2, izjednačila na 2:2 i imala realne šanse da eliminiše grogirane goste iz Razgrada.

Pošto se meč završio, trener Marko Nikolić je na konferenciji za medije jasno dao doznanja da na Trajkovića više ne računa i da je sve u rukama ljudi iz kluba, koji su imali zadatak da dogovore što bezbolniji raskid.

U jednom momentu, došlo je i do „kratkog spoja”, jer Partizan nije želeo da isplati zakasnele zarade fudbaleru, smatrajući da je dovoljno „zavukao ruku” u džep time što je doprineo eliminaciji iz kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je Trajković insistirao da mu se isplate samo zakasnele zarade u minulih nekoliko meseci.

Iz tog razloga je i propustio nekoliko ponuda iz inostranstva, iz Rumunije, Izraela i Azerbejdžana, jer nije mogao da dobije očekivane finansijske uslove i ostao u nerešenom statusu i posle isteka prelaznog roka. Postojala je opcija da dođe do ugovora u pomenutim zemljama do 20. septebra i stekne pravo igranja, ali, kako nije želeo, moraće da sačeka 1. januar i početak zimnskog prelaznog roka kako bi pronašao novu sredinu.

Klub iz Humske je Trajkoviću dugovao oko 40.000 evra, ali je zbog svega što se dogodilo pronađeno kompromisno rešenje po kome će fudbaleru biti isppalećno 30.000 evra uz raskid ugovora.

Reklo bi se – na obostrano zadovoljstvo.

BRAŠANCU NIJE ZARASLO REBROKontrola na VMA nije donela baš sjajne vesti Darku Brašancu, koji će još morati da se strpi kako bi dobio dozvolu stručnjaka da se vrati na teren.

Fudbaler je juče podvrgnut snimanju i utvrđeno je da problem sa napuklim rebrom još nije saniran, iako sve ide pravim tokom.- Bio sam na kontroli i snimak je pokazao da rebro još nije zaraslo do kraja, samim tim nastavljam i sa pauzom.

Trebalo je i da imam pregled kod pulmologa, ali, kada smo dobili rezultate prvih analiza, nije bilo svrhe obavljati taj drugi pregled – kaže Darko Brašanac.

SHARE

Оставите одговор