SHARE

Trofej Lige šampiona izložen je danas u centru Novog Sada, u okviru Ture trofeja, a u organizaciji Unikredit banke Srbije.

Najvredniji trofej u evropskom klubskom fudbalu pred Novosađane izneo je ambasador Ture trofeja, proslavljeni fudbalski as Dejan Svićević.

On je u pratnji gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Klaudija Ćezarija trofej doneo na platformu otvorenog autobusa parkiranog ispred Gradske kuće.

Novi Sad je počastvovan što je domaćin ovakvom događaju, rekao je Vučević, dodajući da je “srećan što je Novi Sad ušao u porodicu odabranih evropskih gradova koji su ugostili Turu trofeja”.

On se zahvalio Unikredit banci i Dejanu Savićeviću što su omogućili, posebno najmlađim Novosađanima, da upamte ovaj dan, da uživaju i da se dugo sećaju ovog događaja.”Zahvaljujući Turi trofeja Novosađanima i njihovim gostima omogućili smo da osete atmosferu prestižnog fudbalskog takmičenja”, rekao je Ćezare.

Savićević je podsetio da je u karijeri dva puta osvajao pehar Lige šampiona, pre 23 godine sa Crvenom Zvezdom i pre 20 godina sa ekipom Milana.”Draži mi je trofej koji sam osvojio sa Crvenom Zvezdom, jer se uvek pamti ono što su uradio prvi put, a to je ujedno bio i prvi i jedini trofej Crvene Zvezde, dok je Milan taj pehar osvajao i ranije”, istakao je Savićević.

Nakon obraćanja velikom broju Novosađana, Savićević, Vučević i Chezario su na improvizovanom terenu za mali fudbal, postavljenom na centralnoim gradskom trgu, otvorili turnir za najmlađe kategorije koji će trajati ceo dan.

Tom prilikom Savićević i Vučević su odigrali nekoliko duplih pasova, a Savićević je pokazao da je još uvek sjajno “barata” sa loptom.

Trofej Lige šampiona sutra će gostovati u Nišu, a u od petka do nedelje biće u Beogradu.

SHARE

Оставите одговор