SA Borisom Tadićem vodim ozbiljne razgovore kako bismo utvrdili da li postoji mogućnost da se Zajedno za Srbiju ujedini sa SDS.

Približili smo se oko najvažnijih tačaka politike, saglasni smo da bi decentralizacija zemlje i ustavne promene ubrzale razvoj Srbije i podigle standard, ali u ovom trenutku nismo približili stavove oko organizacione strukture – kaže za „Novosti“ Dušan Petrović, lider ZzS.

On nije želeo da govori o tome da li su razgovori sa Tadićem „zapeli“ oko podele funkcija u budućem savezu i poručuje da čini sve kako bi došlo do približavanja svih stranaka koje čine proevropsku opoziciju. – U Srbiji se u ovom trenutku više od milion i po ljudi, koji su jasno proevropski orijentisani, nalazi u apstinenciji i čeka jasnu političku ponudu.

Ne mislim da bilo kome u opoziciji preti politička katastrofa, ali bilo bi dobro da nađemo način da utvrdimo i ponudimo zajedničku politiku i da se dogovorimo kako bismo je vodili u organizacionom smislu.

Petrović kaže da je, osim sa Tadićem, u kontaktu i sa drugim opozicionim liderima.

O optužbama koje stižu od nekih funkcionera DS da su za njih neprihvatljivi „istrošeni političari i oni koji su ih napustili“, Petrović kaže: – Sa Pajtićem se nisam video skoro, ali imam komunikaciju sa velikim brojem uticajnih funkcionera demokrata.

Tačno je da iz DS ne dolaze jedinstvene poruke, ali ih ne uzimam previše k srcu.

Treba da se bavimo pronalaženjem zajedničkih tačaka, a ne da insistiramo na tome u čemu se razlikujemo.

VERKOV SABOR NA ČEKANjUPETROVIĆ je spreman da se pojavi i na sastanku lidera u Kragujevcu, u organizaciji Veroljuba Stevanovića, ali dodaje da u ovom trenutku nema informacija da li će i kada do tog okupljanja doći.

Ostavi poruku