DESNOM, levom, glavom.

Kapiten Brazila Nejmar je na sve načine davao golove Japanu u prijateljskom meču u Singapuru (4:0), na kom je bio četvorostruki strelac, čime je stigao do 40. pogotka na 58. meču za nacionalni tim.

As Barselone je tako došao do četvrtog mesta večite liste golgetera najuspešnije reprezentacije u istoriji fudbala, pošto je pretekao Bebeta (39), a kakav je to podvig govori činjenica da će u februaru napuniti tek 23 godine.

Budući da je veći deo karijere pred njim, jasno je da ima sasvim realne šanse da pretekne i „veliku četvorku“, Zika (48 golova), Romarija (55), Ronalda (62) i Pelea (77).

Nejmar je ujedno postao i prvi Brazilac posle 14 godina koji je postigao „poker“ u reprezentativnom susretu (18, 48, 77. i 81. minut), a tada je to učinio Romario.

Osim prve zvezde „karioka“ poseban šmek u trijumfu protiv Japana sa nekoliko efektnih poteza dali su Kaka i Robinjo, majstori koji su mnogo nedostajali na Mundijalu.

Brazilci predvođeni novim-starim selektorom Dungom tako su se na ekspresan način preporodili i zalečili rane sa SP.

Posle dva bolna poraza od Nemačke (1:7) i Holandije (0:3), „karioke“ su obavile smenu na klupi, i u prijateljskim mečevima savladale Kolumbiju (1:0), Ekvador (1:0), Argentinu (2:0) i juče Japan (4:0).

Ostavi poruku