Od izveštača “Sporta”U gradu čija istorija traje više od 3.100 godina, a čije prvobitno feničansko ime Gadir znači „tvrđava“ ili „utvrđenje“, izabranici selektora Radovana Ćurčića traže svoj bedem na kome će posle devedeset minuta novog fudbalskog rata sa „furijom“ istaći zastavu Srbije. Zadatak koji već punih pet godina za mnoge selekcije predstavlja nemoguću misiju, jer toliko dugo Španija ne zna za poraz u ovom uzrastu.

I sada su Isko i društvo veliki favoriti, pogotovo što za rivala imaju silno hendikepiranu selekciju.

Pored „A“ reprezentativaca (Nastasić, Mitrović, Jojić, Đuričić, Marković) selektor Ćurčić u meču generacije neće moći da računa i na povređene Brašanca, Spajića, Vitasa i Petkovića, odnosno „požutelog“ Pantića.

Praktično na kompletan, nekada standardni tim.

OSTALI REVANŠ MEČEVI BARAŽA REVANŠ mečevi baraža za EP 2015: Italija – Slovačka (16.00, prvi meč 1:1), Portugalija – Holandija (18.00, 2:0), Španija – Srbija (18.00, 0:0), Nemačka – Ukrajina (18.00, 3:0), Hrvatska – Engleska (18.00, 1:2), Island – Danska (18.15, 0:0), Švedska – Francuska (20.00, 0:2). – Interesantno je da se od igrača sa našeg prvog spiska i okupljanja, za onaj pripremni meč protiv Izraela, sada u Kadizu nalazi samo Aleksandar Kovačević – iznosi interesantan podatak Radovan Ćurčić. – Potrebe „A“ reprezentacije, zatim povrede i kartoni uticali su da presudnih devedeset minuta igramo praktično sa uslovno rečeno novim timom.

Od svakog udarca ova generacija je postajala jača, selektor i stručni štab pronalazili su uvek neka nova rešenja.

I onda kada su ih svi otpisivali, bili su ubedljivi, protiv Italije i Belgije u kvalifikacijama, a onda i u prvom meču baraža, protiv asova iz Reala, Juventusa, Barse, Liverpula, Sevilje, Atletiko Madrida… – Ponosan sam na ove igrače, na njihov odnos prema dresu.

I znam da će ponovo učiniti sve da prevaziđu sebe.

Drugačije se ne može eliminisati protivnik kakav je Španija.

I tada je sve pod velikim upitnikom.

Na travi stadiona Ramon de Karanza koji može da primi oko 20.000 gledalaca (sve ulaznice su rasprodate) a odaje vam sliku kao da se nalazite u vrelom loncu, domaćin će biti daleko agresivniji i ofanzivniji nego u Jagodini… – Uslov svih uslova je da im pariramo na trkačkom planu.

Fizički moramo biti na istom nivou, u suprotnom svaki pad oni odmah kažnjavaju.

Disciplina i odgovornost u izvršavanju defanzivnih zadataka ne bi smeli da se dovode u pitanje, svi moraju da rade za sebe, ali i saigrače.

Timski duh je veoma važan, neretko presudan u okolnostima kada imate na papiru kvalitetnijeg rivala.ŠPANIJA: Kepa – Markiljo, Muniesa, Serhi Gomez, Moreno – Serhi Roberto, Muniain, Isko – Delufeu, El Munir, Sarabija. SRBIJA: Dmitrović – Stojković, Ćirković, Veljković, Petrović – Radoja, Kovačević – Kostić, Čaušić, Srnić – Pešić.

Ostavi poruku