Drugog dana završnog suđenja Oskaru Pistorijusu službenica za praćenje uslovnih osuđenika istakla je da bi atletičar trebalo da kaznu služi u kućnom pritvoru, prenosi B92.

Anet Verger je pred sudom istakla da bi Pistorijus mogao da bude na meti bandi ukoliko bi bio poslat u neki od zatvora na izdržavanje kazne, te da bi po donošenju konačne odluke o vremenu koje će on provesti iza rešetaka zbog ubistva Rive Stenkamp, trebalo da se odluči gde će kaznu izdržavati.

Ona je, kao svedok odbrane, istakla da su u južnoafričkim zatvorima sve češći slučajevi sodomije i napada na osuđena lica, a dodala je i da bi Pistorijus, kao poznata ličnost mogao da bude na udaru.“Zatvor bi potpuno slomio Pistorijusa i uništio njegovu budućnost.

Kako možemo biti siguran da ga pripadnici zatvorskih bandi neće silovati?“, upitala je Vergerova.

Ona je bila četvrti i poslednji svedok odbrane, što znači da bi sudija Tokozile Masipa mogla da do kraja nedelje donese konačnu presudu.

Vergerova je predložila da Pistorijus bude osuđen na tri godine kućnog pritvora, te da bi to bilo dovoljno da za rehabitilitaciju atletičara.

Pored nje, na sudu se pojavila i bivša Pistorijusova devojka Samanta Tejlor, koja je istakla da je atletičar uvek sa sobom nosio pištolj, te da se njihova veza završila nakon što je on prevario sa Stenkampovom.

Prošlog meseca, Pistorijus je proglašen krivim za ubistvo Rive Stenkamp, a završna suđenja su počela u ponedeljak.

Ostavi poruku