SHARE

Demonstranti u Hong Kongu su se večeras sukobili sa policijom i postavili barikade u tunelu u blizini zgrade lokalne vlade, proširivši tako ponovo svoju zonu protesta nakon što je jutros policija uspela da ukloni barikade u nekim drugim ulicama.

Demonstranti su blokirali tunel tako što su postavili barijeru od guma, metala i betonskih ploča.

Pre toga, policija se na kratko sukobila sa demonstrantima, javila je lokalna televizija a preneo AP.

Jedna od glavnih ulica u Hong Kongu otvorena je danas za saobraćaj, pošto je policija uspela da ukloni barikade koje su postavili demonstranti.

Na stotine policajaca koristilo je čekiće i testere da bi razmontiralo barikade nedaleko od vladinih kancelarija i finansijskog centra Hong Konga, dan posle sukoba između demonstranata i grupa koje se protive protestu, prenela je agencija Rojters.

Taksisti su zapretili da će ukloniti barikade ako to ne učine sami demonstranti do srede.

Otvorena saobraćajnica Kvinsvej roud omogućava vozačima da prođu pravo kroz centralni biznis distrikt, u kome se nalaze svetske kompanije kao što su bankarski giganti HSBC Holdings i Standard čartirid.

Demonstranti, koji traže slobodne izbore 2017. godine u Hong Kongu i ostavku aktuelnog lidera Hong Konga Leung Čun-jinga, blokirali su pre više od dve nedelje glavne ulice s obe strane luke što je izazvalo bes mnogih žitelja grada, pogotovo vozača i putnika javnog prevoza.

SHARE

Оставите одговор