Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Милорад Додик истакао је да будући акценат треба да буде на заједничком напретку Српске и Србије ка ЕУ, уз истовремено одржавање односа с Русијом.

Посебно је, истиче, задовољан због посјете руског предсједника Владимира Путина Београду, што ће бити прилика за њихов поновни сусрет. Оцијенио је да ће након његове побједе на протеклим изборима односи Српске и Србије још више напредовати, а акценат ће бити на политичкој и економској сарадњи у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама.

Честитак Додику из Русије

Руски институт за стратешка истраживања честитао је Милораду Додику побједу на предсједничким изборима у Републици Српској и пожелио му да још много година ради за добробит српског народа.

„Додик је досљедан заштитник интереса српског народа, па није чудо што Републику Српску, коју он предводи, називају бастионом српства, српским Пијемонтом“, наводи се у саопштењу које је на свом сајту објавио институт, савјетодавно тијело руског предсједника Владимира Путина

 

Ostavi poruku