Brat albanskog premijera Edija Rame, Olsi Rama uhapšen je večeras u VIP loži stadiona Partizana. Sumnja se da je Rama izazvao prekid utakmice upravljajući bespilotnom letelicom sa albanskom zastavom.

Letelicom je upravljao Olsi Rama, brat premijera Albanije Edija Rame, koji je pokazao američki pasoš policiji. Nezvanično on je uhapšen. Rama je meč pratio iz lože stadiona Partizana odakle je upravljeo dronom. On je sa nekolicinom pratilaca napustio ložu neposredno pred kraj poluvremena.

Blic javlja kako su jutros sigurnosne službe zabranile ulazak u Srbiju grupi albanskih navijača, no nakon intervencije diplomata iz visokih evropskih krugova, pustili su ih. Čini da se radi upravo o grupi u kojoj je bio i brat albanskog premijera

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије (ФСС) Зоран Лаковић рекао је да је стигла „директива“ од Европске фудбалске уније (Уефа) да се утакмица између Србије и Албаније у Београду настави, али да гостујући тим није био у стању да игра.

„Одржан је кризни састанак службених лица Уефа, судија и представника оба савеза. Били смо у директној вези са Уефом, а из Ниона је стигла директива да се настави и упути последње упозорење на стадиону да ће меч бити прекинут и за најмањи инцидент. Из Уефе су инсистирали да се утакмица настави“, рекао је Лаковић за РТС.

Он је истакао да су играчи и стручни штаб репрезентације Србије у тунелу на стадиону Партизана чекали представнике албанског тима, али да су они у свлачионици након консултација „одлучили да нису у стању да се концентришу и из тих разлога меч није настављен“.

На питање да ли су Албанци тражили да се испразни стадион, Лаковић је рекао да је било неколико опција и да ће све бити приказано у званичним извештајима.

„То иде на дисциплинску комисију Уефе. Сигурно ће тражити и допунске извештаје, али сигурно је да вечерас ништа неће моћи да се сазна од Уефе“, рекао је Лаковић.

 

 

Ostavi poruku