Bate se iščupao u osmini finala Kupa Belorusije, glava Nemanje Tubića (86.minut) je obezbedila produžetke u duelu sa Slutskom, da bi Signjevič doneo presudu (2:1 za aktuelnog šampiona države).- Teško, baš teško stigosmo do sledeće runde – komentariše Tubić za „Sport” – U normalnim uslovima sve bi teklo glatko, ali, pošto su odsustvovala sedmorica reprezentativaca, onda je sve objašnjivo.* Važan je plasman u sledeću rundu?- Samo kad smo pregrmeli Slutsk, u nastavku ovog takmičenja sve će biti mnogo lepše, nemam ni najmanju dilemu.* Bate Borisov je favorit da osvoji Kup krunu?- Kad je Bate u pitanju, onda se uopšte ne postavlja pitanje – nasmejao se defanzivac tamošnjeg velikana.* U prvenstvu je preostalo pet kola, Bate je na čelu kolone, tri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, Dinamo iz Minska?LAKO ODBIO RUSE: KOGA JOŠ INTERESUJE BORBA ZA OPSTANAK? Kada je Tubić birao na koju će stranu posle Krasnodara, imao je dve mogućnosti, da nastavi karijeru u nekom od novih ruskih premijerligaša, ili da potpiše za Bate Borisov. – U Rusiji bi me očekivala borba za opstanak, zato sam se okrenuo beloruskom timu, koji je prvak svoje zemlje.

Još nešto : pre nego što sam stavio autogram, Bate je imao obezbeđenu grupnu fazu u Ligi Evrope, pred njim je bio dvomeč sa Slovanom za mesto u Ligi šampiona, sve me to privuklo – kaže Tubić.- Odluka bi mogla da padne već 16.oktobra.* Tako brzo?- Ako u gostima savladamo Šahtjor Soligorsk, koji je u prošloj sezoni osvojio Kup, niko više neće moći da nas zaustavi, niko, pa ni Dinamo.* Hrabro, iako se zna da će Dinamo biti domaćin u derbiju šampionata?- Mi smo bolji, kvalitetniji sastav, u ovoj godini slavili smo 2:0 protiv Dinama, zatim smo u novom krugu s njim podelili plen, što je ravno pobedi, budući da je taj susret naišao odmah pošto nas je Porto razbio u prvom kolu grupne faze Lige šampionata, obrazi su još brideli od šest žestokih šamara, tako da…* U Dinamu su Adamović, Simović i Nikolić, dok Bate Borisov, sa srpske strane predstavljate vi i Filip Mladenović?- Ponekad su i dvojica jača od trojice.* Smatrate, takođe, da ste bolji i od konkurenata za mesto u odbrambenoj liniji Bate Borisova?- Igramo, zar to nije dovoljan dokaz? – uzvratio je Tubić.* Koliko je, u vašem slučaju, povreda rebara ostavila trag?- Borio sam se i izborio, primao čak i injekcije da bih sedeo na klupi i eventualno ušao na teren.

Sve je to iza mene, ali ostaje ružna uspomena na trenutak kada sam udaren u meču sa Torpedom, imao sam osećaj da me voz udario…

Vratio sam se u stroj protiv Gomelja, uzeli smo tri boda, pobedili 2:1, izdržao sam sve napore i obezbedio učešće u Kupu.

Sad je, zaista, sve u redu, kao nov sam!* Mladenović se požalio na povredu?- Osetio je bol u kolenu, povukao se sa terena, pametno.

On je dragocen, zašto bi rizikovao kad prava iskušenja u sezoni tek nailaze? Izvesno je, dakle, da Mladenović nema veći problem, da neće morati da odsustvuje.* Dokle možete da dogurate u Ligi šampiona?- Nalazimo se u neatraktivnoj, ali, komplikovanoj grupi, gde je sve moguće.

Nadam se da se Bate neće zaustaviti samo na jednom skalpu, pali su Baskijci, pašće još neko, a, kako će se zvati…

Daj Bože da to bude Šahtjor Donjeck, 21.oktobra – priželjkuje Nemanja Tubić, štoper Bate Borisova.

MANjE NOVCA – VIŠE IGREFinansijski uslovi u Rusiji i Belorusiji? Razlika.

Velika razlika.- Pošto – budući da mi je u leto 2014.godine isticao ugovor sa Krasnodarom – mesecima nisam igrao u Rusiji, bilo mi je važno da se vratim fudbalu, o novcu nisam previše razmišljao kada sam se obavezao Belorusima na dvanaestomesečnu vernost – ističe Tubić.

Ostavi poruku