KRAGUJEVAC – Odbornici opozicione Srpske napredne stranke podneli su danas Gradskoj upravi u Kragujevcu dve inicijative za sazivanje sednice gradskog parlamenta na kojoj bi se odbornici izjašnjavali o smeni vlasti u gradu.

Poverenik SNS u Kragujevcu Goran Kovačević rekao je Tanjugu da se u obe inicijative traži izglasavanje nepoverenja gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću (Z ZŠ), predsedniku skupštine Saši Mileniću (Z ZŠ) i potpredsedniku skupštine Milanu Uroševiću (SPO).

On je naveo da su dve inicijative, koje je potpisalo 44 odbornika, sa istim zahtevom podnete iz tehničkih razloga, objasnivši da je jedna inicijativa za održavanje sednice po hitnom postupku, a druga u redovnom postupku, ukoliko predsednik prvu odbije da zakaže.

Naprednjaci su inicijative podneli uz podršku odbornika SPS, DS S, PUPS, JS, SPO, Pokreta za naš grad „Nebojša Zdravković“.

Kovačević je naveo da će povodom podnošenja incijative SNS u 16 časova održati konferenciju za novinare.

U inicijativama za održavanje sednice skupštine i zahtevu za ostavkama, naprednjaci su, kako Tanjug nezvanično saznaje, dostavili predloge svojih kandidata za te funkcije.

Tako je za gradonačelnika Kragujevca predložen Radomir Nikolić, za predsednika skupštine Miloš Urošević, trenutni zamenik tog tela, a za zamenika predsednika gradskog parlamenta Slavica Kominac (SPS).

Kragujevačka skupština ima 87 odbornika.

Na čelu grada je Veroljub Stevanović, lider „Zajedno za Šumadiju“ u reosnivanju, koji lokalnom samoupravom upravlja već 14 godina, od kojih deset za redom.

Ostavi poruku