Večita dilema oko pripremnih turnira: da li izabrati jake rivale koji će otkriti mane u igri ili dizati samopouzdanje protiv slabijih? Rukometašice Srbije kao svetske vicešampionke više nemaju problema da nađu adekvatne protivnike u EHF nedelji, ali sa jakog turnira u Umagu vraćaju se pomalo zabrinute.
Remi protiv Nemica i porazi od Poljske i Hrvatske nisu smanjili optimizam u redovima jednog od favorita na EP u Mađarskoj i Hrvatskoj (7-21. decembar).

Ali, Lekićeva i drugarice moraće dobro da obnove gradivo sa prethodna dva šampionata, ne bi li opet stigle do same završnice i borbe za medalju…- Nismo dovoljno čvrsto igrale odbranu, koja je naš zaštitni znak, a imale smo i dosta tehničkih grešaka, pa smo često bile u situaciji da jurimo rezultat – poručila je Andrea.

Selektor Saša Bošković iskoristio je ovu EHF nedelju da ubaci u „vatru“ mlade nade poput Anđele Janjušević i Sanje Radosavljević.- Mislim da možemo da budemo zadovoljni turnirom.

Probali smo neke nove stvari i sada je malo jasnije na čemu još moramo da radimo.

Najvažnije je da se niko nije povredio.

Devojke se vraćaju u klubove, gde će u narednih mesec i po dana pokušati da podignu formu i što spremnije dođu u Osijek, gde se igra naša grupa – naglasio je šef stručnog štaba Srbije.

TEŠKA GRUPASrpkinje neće imati lak zadatak u osječkoj grupi D.

Rivali svetskim vicešampionkama biće Francuska, Crna Gora i Slovačka.

Tri ekipe prolaze u drugu fazu, ali potrebno je preneti što više bodova, jer su potencijalni protivnici za plasman u polufinale domaćin Hrvatska, Nemačka, Holandija i Švedska.

Ostavi poruku