SHARE

BEOGRAD – Novoizabrana predsednica Demokratske stranke Srbije (DS S) Sanda Rašković Ivić poručila je danas da ta stranka neće menjati svoj program, da će tek razgovarati sa bivšim liderom DS S Vojislavom Koštunicom, kao i da ostaje opozicija aktuelnoj vlasti.

Rašković Ivić je, na prvoj konferenciji za medije, ponovila da DS S ostaje evroskeptična, anti NATO, konzervativna stranka desnog centra koji se rukovodi idejom političke i vojne neutralnosti, istakavši da želi da promeni način komunikacije kako sa sopstvenim članstvom i simpatizerima, ali i ostalim građanima Srbije.”Želim da promenim taktiku.

Ja sam aktivna osoba, lekar po zanimanju i navikla sam da opštim s ljudima. Želim da radim veoma mnogo na terenu, da proputujem Srbijom, da obiđem sve opštinske odbore, da razgovaram sa što više ljudi, da ih saslušam i da velike, državne teme, od kojih DS S ne odustaje…povežem sa problemima malih, običnih ljudi”, rekla je ona.

Predsednica DS S, predstavljajući kandidate za potpredsednike stranke – Milicu Radović iz Beograda, Milenka Jovanova iz Kikinde, Milana Lapčevića iz Niša, Miroslava Petkovića iz Čačka, Borka Ilića iz Novog Sada, Slavišu Ristića iz Zubinog Potoka i Predraga Džajevića iz Kragujevca, najavila je razgovor sa dojučerašnjim protivnicima u stranci.”Razgovaraću i sa (Milošem) Aligrudićem i članovima njegovog tima pošto bih želela da nekoliko tih ljudi, do kojih zaista držim, budu članovi najviših organa stranke, a mnogi od njih će sigurno imati svoje mesto i u Stručnom savetu stranke”, rekla je Rašković Ivić.

Na mestu predsednika Stručnog saveta DS S, Rašković Ivić predložila je Aleksandra Popovića, Političkog saveta Dušana Prorokovića, a Izvršnog odbora Andreju Mladenovića.

SHARE

Оставите одговор