Kada sam video snimke stopala na kojima se video novi prelom kosti, počele su da mi prolaze najružnije misli kroz glavu.

Hteo sam da ostavim fudbal, verovao sam da više nemam snage za povratak, priseća se Nemanja Kojić dana kada su mu lekari ustanovili drugi prelom petne kosti u samo nekoliko meseci, posle koga je morao na operaciju i dužu pauzu.

Fudbaler je minule zime već imao neprijatno iskustvo sa istom povredom, propustio pripreme, a zatim se vratio u velikom stilu postigavši pobedonosni gol na večitom i još nekoliko u seriji, da bi usledio potpuni šok.

Kost je pukla sama od sebe i morao je sve iznova…- Nije meni bio problem da ponovo prođem oporavak, nego sam posumnjao da li sam sposoban da se ponovo vratim na teren i kako će sve to da prođe.

Prvi put je nekako sve išlo glatko, sada sam osećao neki strah, stalno mi se motalo u mislima da bi opet moglo nešto da se desi, pitao sam se hoće li stopalo izdržati, iako je ugrađena i ta metalna konstrukcija – nastavlja Nemanja Kojić priču. – Plašio sam se kako ću u duel, kako na utakmici, ali vremenom me je taj osećaj napuštao, pa sam uz porodicu i prijatelje uspeo da prebrodim krizu i sve je onda krenulo svojim tokom.

Oporavak je prošao jako dobro, počeo sam polako da ulazim u trening, zatim i utakmice.

KRŠTENjE NASLEDNIKA Dok se borio sa povredom stopala i pokušavao da se što pre oporavi, Nemanja Kojić je pre mesec i po dana dobio još jednu prinovu – sina Viktora, koji je uz kćerku Valentinu zaokružio porodičnu sreću i olakšao napore.

Viktor je juče i kršten, a srećni tata nije krio odušeljenje. – Dolazak Viktora na svet je nekako sve olakšao i uz kćerku Valentinu mi pomogao da sve lakše prebrodim, da dobijem dodatni motiv.

Neka pre svega bude dobar i pošten čovek, a ako ga put odvede ka fudbalu, rado ću mu pomoći nekim savetom – kaže Kojić.

Prvi minuti protiv Asterasa u Ligi Evrope, zatim i sa Mladosti u Lučanima su protekli bez problema, a došao je i prvi gol posle pauze, u kontrolnom duelu u Velikom Gradištu.- Hvala Bogu da je tako.

Samopouzdanja mi ne manjka, i taj gol mi svakako znači, ali u ovom slučaju mnogo mi je bila bitnija minutaža, da vidim da li mogu da odigram 90 minuta bez posledica, problema.

Sve je prošlo kako treba i presrećan sam, pun želje za dokazivanjem.

To je tek posebna priča, minutažu ćete morati da tražite pored Danka Lazovića i Petra Škuletića, koji su ubitačan tandem ovog leta i jeseni.- Ne bi bilo realno da kažem sada: hej, dao sam neke golove, hoću da igram, jer Lazović i Škuletić su jedna od najjačih karika tima i sjajan su tandem.

Samo mi je bitno da ostanem zdrav do polusezone, jer nisam prošao pripreme i da doprinesem ekipi koliko god mogu.

Presrećan sam što ekipi ide sjajno, atmosfera je odlična i čast mi je što sam deo izuzetne grupe momaka, na čelu sa trenerom Markom Nikolićem.

Atmosfera i zajedništvo su i doneli niz odličnih rezultata.- Upravo tako.

Uvek je dobro kada iz skomnosti krećeš ka nekom cilju.

Mi se nismo razmetali obećanjima, znali smo koliko možemo, ali smo išli od meča do meča i fokusirali se da budemo pravi kada je to najpotrebnije.

Posle svega imamo remi sa Totenhemom u Ligi Evrope, prvi smo na tabeli u Superligi, što je i najbitnije i jednu „mrlju” u nekoliko meseci – Asteras.

I, bolje, ako je već morao da se desi poraz, što smo izgubili od Grka, nego u prvenstvu.

Opekli smo se na vreme, postali svesni da za svaki bod moramo dobro da se pomučimo i idemo dalje.

Slede novi izazovi, dočekaćemo ih spremni kao i do sada – jasan je Nemanja Kojić.

NEKA GA U SUBOTU DA LUKAČNemanja Kojić je jedan od retkih fudbalera čije ime su navijači Partizana skandirali i to pošto je doneo pobedu golom u poslednjim sekundima večitog derbija.

Upitan da li se možda priprema za sličan podvig, rekao je:- Ne volim mnogo da pričam o tome, neka rezultat bude isti kao proletos, a gol neka postigne i Milan Lukač, nije problem.

Osećaj kada ti navijači skandiraju je neponovljiv i time se delom ispunio moj san u Partizanu.

Prepoznali su da se borim za svaku loptu, da igram i povređen ako treba i povrh svega je došao taj gol u derbiju.

Nadam se da ću ih opet učiniti srećnim – ističe Kojić.

Ostavi poruku