SHARE

Ponovo su odbojkašice Crvene zvezde osvojile trofej namenjen pobedniku „Memorijala Dragan Šakota – Šale”, turnir koji crveno-belima mnogo znači i ljudski i takmičarski.

Igračice trenera Branka Kovačevića bile su finalu bolje od subotičkog Spartaka – 3:0 (25:17, 26:24, 25:17), a za najbolju igračicu turnira proglašena je Ljubica Kecman.- Mnogo mi je drago što smo osvojile trofej na „Memorijalu Dragan Šakota Šale”.

To je za Crvenu zvezdu poseban turnir i uvek nam je stalo da osvojimo taj pehar. Šakota je bio veliki prijatelj našeg trenera Branka Kovačevića i celog našeg stručnog štaba i celog našeg kluba – kaže Ljubica Kecman, odlični primač servisa u redovima Crvene zvezde.

Pored emotivne crte, ovo takmičenje služi crveno-belima i kao generalna proba uoči nastupajuće sezone.- Trijumf na memorijalu je stvar prestiža, ali i dobra provera pred start domaćeg prvenstva.

Obe utakmice na turniru smo dobile ubedljivo, sa 3:0.

Ovo je još jedan u nizu turnira, na kojem smo pružile dosta dobru igru, ali naravno, uvek može i mora bolje.

Do starta sezone daćemo sve od sebe da popravimo uočene greške i odradimo sve što trener Kovačević i stručni štab zacrtaju.

Dakle, generalna proba je odrađena na najbolji način, a zvanična uvertira je Superkup, meč, koji crveno-bele igraju u četvrtak sa Vizurom, od 18.00 časova u Lajkovcu.- Pre svega, želimo da popravimo utisak iz Superkupa 2013, da se revnširamo Vizuri za prošlogodišnji poraz.

Istina, očekuje nas težak zadatak, jer nismo kompletne, ali daćemo sve od sebe da odigramo što bolje i trijumfujemo.

Mnogo lepše je da se u novu takmičarsku godinu uđe sa osvojenim peharom.

Zbog sanopouzdanja i svega ostalog.

O ciljevima i ambicijama u novoj sezoni Kecmanova je dodala:- Konkurencija u domaćoj ligi će da bude jača nego u prošlom prvenstvu.

To se videlo na pripremnim turnirima, mnoge ekipe su se pojačale, kvalitete se generalno poboljšao, pa videćemo.

Recimo, subotički Spartak, koji je i ranije bio za svaki repsekt, napravio je još bolji tim.

Zatim, tu su TENT, Jedinstvo iz Stare Pazove i ostali.

Konkretno, ciljevi Zvezde su uvek isti.

Najviši dometi, ali još je rano da govorimo o tome.

Pucamo na visoko, pa videćemo dokle ćemo da doguramo – poručila je Kecmanova.

ZDRAVSTVENI BILTEN Ekipa Crvene zvezde je trenutno oslabljena, jer dve igračice su zbog povreda van trenažnog procesa, Adela Helić i Nikolina Lukić.

Kod Helićeve se vratio stari problem sa trbušnim mišićem, ali trebalo bi da se uskoro priključi timu, dok Lukićeva kuburi sa povredom ramena, ali prema procenema lekara i ona će za koji dan da počne redovno da trenira.

Ipak, za sada je neizvesno da li će ovaj tandem moći da pomogne saigračicama u četvrtak na meču Superkupa sa Vizurom.

SHARE

Оставите одговор