SHARE

KO će u novu sezonu ući kao prvi reket planete? Do pre samo nedelju dana delovalo je da Novak Đoković nema konkurenciju, ali jedan poraz menja sve.

Roviti Rafael Nadal nema više snage da napadne tron, ali iz drugog plana munjevito se u igru vratio Rodžer Federer! Šampion Šangaja približio se Srbinu na 2.430 bodova, pošto je na poslednjem azijskom turniru osvojio 910, a naš as izgubio 640 bodova.

Ta razlika ove nedelje neće moći da bude smanjena, ali aktuelnog lidera čeka težak posao na preostala dva turnira. Neke od najboljih partija, Novak je pružao u završnici prošle sezone, kada je osvojio četiri vezane titule.

Uspeo je ponovo da osvoji pehar u Pekingu, ali ne i da veže dabl-dabl u Šangaju.

Preostaje mu još odbrana trofeja u Parizu, koji startuje 27. oktobra, ali u tom periodu bi njegova supruga Jelena trebalo da se porodi i pitanje je da li će uopšte učestvovati.

Na završni turnir u Londonu odmah posle toga, takođe dolazi kao šampion.

Uz 150 bodova iz prošlogodišnjeg finala Dejvis kupa koje neće moći da sačuva jer je naš tim odavno ispao, na ruletu je ukupno 2.650 bodova! A Rodžer brani gotovo trostruko manje… – I dalje je sve u Novakovim rukama.

On se najviše pita.

Iskreno, nisam ni razmišljao o tome da na kraju sezone budem na prvom mestu, niti sada imam neku posebnu računicu.

Na meni je samo da dam svoj maksimum na naredna tri turnira, jer želim da završim godinu na najbolji način – uzdržan je Federer. U rasporedu Švajcarca su još rodni Bazel, gde uz podršku domaće publike želi da napravi korak više u odnosu na prošlogodišnje finale (300 bodova), kao i masters u Parizu i završni turnir u Londonu.

Na poslednja dva nadmetanja, Đokovićev prvi rival brani polufinala i ukupno 760 bodova.

NOVAK BRANI:Srpski teniser do kraja sezone brani veliki broj poena:PARIZ titula, 1.000LONDON titula, 1.500DEJVIS KUP 150Ukupno: 2.650 bodovaFEDERER BRANI:Švajcarac do kraja sezone brani mnogo manje bodova.

BAZEL finale, 300 PARIZ polufinale, 360LONDON polufinale, 400Ukupno: 1.060 bodova

SHARE

Оставите одговор