SHARE

U Crvenoj zvezdi su odahnuli – Nejc Pečnik se nije povredio u Litvaniji! Slovenački reprezentativac je negde oko 60. minuta dobio jak udarac na meču sa Litvanijom i posle nekoliko minuta morao je da napusti teren.

Na „Marakani“ još nisu mogli da se pomire sa teškom povredom Marka Petkovića, tako da bi izostanak iskusnog veziste, a pod prinudom i desnog beka, bio novi težak udarac pred derbi sa Partizanom u Humskoj (subota, 19.00). – Dobro je Nejc, nosi samo masnicu za uspomenu.

Tek ću ga videti na treningu, ali verujem da će biti spreman za derbi – kaže trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.ČETVRTA POVREDA UKRŠTENIH LIGAMENATA ČETVORICA igrača Crvene zvezde doživela su u poslednjih godinu i po dana povrede ukrštenih ligamenata.

Prvo je nastradao Darko Lazović, zatim Đorđe Rakić, pre mesec dana bivši štoper, Slovenac Dejan Kelhar i eto, sada Marko Petković. S obzirom na izostanak Marka Petkovića, a shodno dobro obavljenoj ulozi desnog beka na prethodnom 146. derbiju, slovenački reprezentativac slovi kao jedan od kandidta da obuče „dvojku“. – Imam jasan plan, ali ne i igrače na treninzima zato je deplasirano da najavljujem ko će igrati desnog beka.

Imamo Đorđevića, tu je i Nejc, postoje i drugi… Šef struke Zvezde ističe da će tek u utorak na treningu biti svi igrači, a imaće samo tri treninga da skuje planove za 147. derbi. – Bez obzira na sve prednosti Partizana u ovom momentu, derbi ne odlučuje samo kvalitet.

Mi ćemo biti spremni.

Lalatović je potencirao da izostanak Petkovića predstavlja hendikep za Zvezdu, ne samo za predstojeći duel sa Partizanom. – Marko je odigrao sve mečeve, ušao je u pravu formu i postao značajan šraf u našem timu.

Njegov izostanak donosi mnogo više od pukog izostanka sa jedne utakmice.

Ali, šta da se radi, moramo dalje bez njega.

Nadam se da će sve dobro proći i da će se uspešno oporaviti i vratiti sledeće sezone još bolji – nada se Lalatović.

SHARE

Оставите одговор