Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da je utakmica protiv Albanije od velike važnosti za nacionalni tim, ali ne i presudna za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.- Svi znamo da je utakmica protiv Albanije od velike važnosti, ali nije finalna.

Imamo kvalitet, samo moramo da spustimo emocije. Fudbal je jedino što nas zanima, želimo da pružimo dobru partiju, a dešavanja van terena nas ne interesuju.

Razmišljamo samo o tri boda – rekao je Advokat na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

On je istakao da će napraviti nekoliko izmena u odnosu na meč protiv Jermenije, ali da neće menjati sistem igre.- Neću promeniti formaciju.

Vidim da je prisutan veliki pritisak u javnosti, odigrali smo jedan meč, a mediji prenose kao da je poslednji i presudan. Iznenađen sam, ponašamo se kao da Srbija mora da pobedi svaku utakmicu, a rezultatom u Jermeniji možemo da budemo zadovoljni s obzirom na dešavanja na terenu – naveo je Advokat.

Holandski stručnjak je otkrio da će za meč u utorak biti spreman Lazar Marković, koji je propustio veći deo susreta u Jerevanu zbog povrede.- Imam dobar osećaj da će Marković igrati sutra, to su pokazali pregledi. Moramo da odigramo pametnije nego protiv Jermenije, posebno bolji moraju da budu pojedinci – naglasio je Advokat.

Za razliku od selektora, kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da utakmica protiv Albanije odlučuje o dosta toga.- Ne smemo da srljamo, moramo da odigramo glavom, ne srcem.

Imamo veliki pritisak, ali moramo pozitvno da reagujemo na njega.

Albanija ima dobar tim, biće veoma motivisani i rasteraćeni, ali naš cilj su tri boda – rekao je Ivanović.

On je istakao da kritike medije koja su bile upućene igračima zbog kiksa u Jerevanu moraju da učine nacionalni tim jačim i boljim.- Moramo da sazrimo, kada pobeđujemo sve je drugačije.

Svaka kritika na mene utiče da postanem bolji, moramo da smirimo tenzije, ali ako pružimo 100 odsto, ne postoji mogućnost da izgubimo od bilo koga.

Ovo je možda i najteži momenat ovog mladog tima i nadam se da će to probuditi inat kod nas. Ključna stvar je da ne primimo gol – rekao je Ivanović.

Utakmica Srbija – Albanija igra se u utorak od 20.45 na stadionu Partizana.

Ostavi poruku