Poznati vitaminsko-osvežavajući napitak, definitivno, ne prija košarkašima Partizana NIS, a i kako bi kada je „recidiv“ na istoimeni klub.

Cedevita je nanela prilično brutalan poraz (70:50) aktuelnom srpskom šampionu u trećem kolu ABA lige.

Istina, ne toliko bolan kao onaj prošlosezonski, u polufinalu fajnal-fora (koštao ih evroligaške vize), ali dovoljan za brigu, uz mini-nastavak negativnog niza računajući meč sa Krkom.
U slučaju kluba iz Humske je nezahvalno tražiti navijačko strpljenje, bez obzira na životnu utreniranost iščekivanja bolje budućnosti, a još manje opravdanje, ali…

Decidirano ga ne traži ni Duško Vujošević, koji je meč u zagrebačkom „Domu sportova“ samo odgledao iz „ćoškića“, izdržavajući kaznu od jednog meča zbog isključenja u prethodnom kolu.

Ali, uredno podsećajući na klupsku situaciju, smatra da ni „razapinjanje“ nije na mestu.- Kako da kažem, a da ne zvuči nelogično, mada će baš tako ispasti.

Nije normalno da izgubimo s tolikom razlikom, ali je opet normalno – pokušava da bude realan prvi trener Partizana.

RADOVANOVIĆ Pričajući nedavno o uključivanju u klupski aparat nekadašnjih članova, Vujošević nije slučajno pomenuo i Ratka Radovanovića, bivšeg sportskog direktora FMP… – Nije mi se omaklo, ali sa čovekom niko nije razgovarao.

Pitanje je da li njega zanima takav eventualni angažman – priznao je trener crno-belih.

Finansijska situacija i povrede, mada trenutno ne u tolikoj meri kao protekle sezone, problemi su koji neće nestati preko noći, a simpatizeri bi trebalo da se do daljeg adaptiraju na šarena klupska izdanja.- U odnosu na sastav koji je odigrao protiv Cedevite, na gostovanje u Vilnjus Lijetuvos ritasu 15. oktobra, na startu Evrokupa, biće uvršten i Andreja Milutinović.

Drugo je pitanje da li će i koliko igrati, ne bih ništa da reskiramo sa njegovom povredom prsta desne ruke – ne krije Vujošević.

U svetlu problema, Vujošević zaključuje:- Nismo dobro odigrali, ali da je sve ostalo u klubu idealno, sigurno bih drugačije objasnio i ovaj poraz.

Momci su se trudili maksimalno, ne želim da ih javno kritikujem, nisu zaslužili.

Ostavi poruku