SRBIJA na revanš baraža za plasman na EP 2015. putuje u ponedeljak u Španiju (meč u Kadizu u utorak od 18.00) sa obećavajućih 0:0 iz Jagodine.

Ali biće, nažalost, slabija u odbrani za kapitena Marka Petkovića, koji je povredio koleno, ali za odličnog štopera Aleksandra Pantića.

Sjajno je defanzivac Kordobe sa mladim Milošem Veljkovićem neutralisao Alvara Moratu, ali se ispostavilo da mu je ipak pokazan parni žuti karton, zbog kog će morati da postane samo jedan navijač Srbije više na tribinama. – Loše vesti za nas nisu više nikakvo iznenađenje, dešavaju se iz meča u meč.

Odbrana je opet pretrpela težak gubitak, ali nikoga neću naknadno zvati.

Lazić i Ćirković će biti u konkurenciji za štopera, a Stojković i Filipović na poziciji beka.

Ni njima ne igra Alvaro Morata, ali imaju oni Munira – ističe selektor Ćurčić. – Bez obzira na sve, ništa nećemo menjati u našim planovima.

Imamo aktivan rezultat, ponovićemo hrabru igru i u Španiji i pokušati da napravimo podvig.

Najmlađi igrač, defanzivac Totenhema Miloš Veljković odigrao je bez greške.

Bio je gotovo uvek za korak brži, za milimetar viši od Alvara Morate. – Napadač Juventusa je jak i brz, veoma nezgodan za čuvanje, ali Pantić i ja smo uspeli da ga stavimo u sendvič i sprečimo ga da ugrozi našeg golmana – istakao je Miloš, dodajući da njemu ovakva utakmica odgovara. – Mnogo duela i skokova, to je ono igra na koju sam navikao u Engleskoj.

Po njemu „orlići“ nemaju razloga da bilo šta menjaju u načinu igre protiv prvaka Evrope. – Moramo i tamo još bolje da se branimo, da im pariramo u polju kao u dobrom delu susreta u Jagodini, a nadam se da će teren biti bolji kao i da završni pas.

Ja sam imao takođe nekoliko prilika da dugim pasom stvorim šansu Pešiću, ali teren je učinio svoje.

U Španiji ćemo pokušati da ne primimo gol, pa da napravimo potpuno iznenađenje, makar na penale – optimist je štoper Totenhema, koji će u trećoj utakmici za mladu selekciju dobiti i trećeg partnera u poslednjoj liniji.

Srbija je drugo poluvreme dvomeča protiv zvezdica iz Španije odradila skoro perfektno, nedostajao je gol za pobedu u poslednjih 20 minuta.

Recept će biti prepisan i za Kadiz, ali kao i pred duel u Jagodini, finalna reč ipak pripada „crvenoj furiji“. Isko, Muniain, El Munir, Saul, Moreno i ostali Seladesovi asovi moraće i više i bolje nego u prvih 90 minuta ako misle da brane titulu u Češkoj.

Hrabra Srbija ostavila ih je na dve polušanse, što nikome nije pošlo za rukom u poslednjih pet godina, u kojima ova selekcija ne zna za poraz.

Ostavi poruku