Iako će tek sredinom naredne sedmice kompletirati redove i početi pripreme za tešku seriju mečeva koja ih očekuje posle reprezentativne pauze, u Partizanu se gotovo u tišini pripremaju za velike izazove, bez velikih reči i obećanja.

Tako razmišlja trener Marko Nikolić, a slede ga i fudbaleri, koji su i do sada iz skomnosti premašili sva očekivanja, pa veruju da će po istom receptu i tokom oktobra imati čime da obraduju navijače.

Vezista Saša Marković smatra da je to pravi put, ističući da je najbitnije za igrače da se tokom pauze odmore i oporave, a o mečevima i rivalima, čak i onom najvećem, još uvek se ne rezamišlja. – Pauza je svakako došla u pravi čas, ostavili smo iza sebe tešku seriju mečeva i to uglavnom na gostovanjima.

I, ako je onaj prvi predah u septembru možda i najmanje odgovarao Partizanu zbog plasmana u Ligu Evrope i značajnog napretka u formi, trenutni je stigao baš na vreme kako bismo se osvežili, oporavili i pripremili za novi težak niz – kaže Saša Marković za „Sport”. – Važno je da smo zadržali kontinuitet, prvi smo na tabeli, tu je i bod sa Totenhemom u Evropi, ali izazov koji dolazi će sigurno biti značajno teži i dokazivanje nam tek sledi.

Sve počinje večitim derbijem naredne subote, a nastavlja se duelima sa Bešiktašom, Jagodinom, Vojvodinom… – Tako se „namestilo”, ali nemamo problem sa tim.

Rano je još da se priča o derbiju, tim pre što je mnogo igrača u reprezentativnim selekcijama, a i posvećeni smo nekim sasvim drugim stvarima.

Pre svega radu, a kada dođe vreme pozabavićemo se i tom utakmicom, pripremiti se kao za svaki drugi.

Liga Evrope je poseban izazov za nas, no, svi smo složni u mišljenju da je domaće prvenstvo najvažnije, jer da bismo uopšte stekli preduslov da se takmičimo sa kvalitetnim evropskim timovima, moramo da budemo najbolji u „svojoj kući”.

Dakle, mečevi u Superligi imaju prednost nad Evropom? – Samim plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope je ostavren zacrtani cilj.

Hteli smo svi da to bude Liga šampiona i bili smo zaista bizu da ostvarimo i taj korak.

Ali, kada se sagledaju sve okolnosti, takmičenje u kome smo je naša realnost.

I, nikome se nećemo predati bez borbe, niti se mirimo s tim da budemo puki učesnici.

Ipak, lično smatram da u Superligi jesnostavno moramo da budemo najbolji, a sve što se uradi u Evropi je neki lep „bonus” koji sigurno raduje i navijače i sve nas u klubu.

Koliko iskustva iz Evrope doprinose da Partizan i ove sezone vodi kolo u prvenstvu? – U velikoj meri, to je sigurno.

Jer, kada izađete na teren, a na drugoj strani je Totenhem, onda vam je lako da posle toga „stanete na crtu” bilo kom drugom rivalu.

Naravno, ne smemo da pomislimo da će se neko sklanjati samo zato što smo mi Partizan i igramo Ligu Evrope, jer kada god je odnos takav, usledi i kazna.

Međutim, jasno je da iskustva koja doživimo sa ekipama van granica Srbije po pravilu primenjujemo u domaćem prvenstvu i to daje rezultat.

Samo neka se nastavi… Čime biste bili zadovoljni kada se bude podvlačila naredna „crta” u takmičenju? – Neka sve ostane isto što se tiče tabele u Superligi, uz povećanje razlike u odnosu na rivale i neka bude još neki bod u Evropi.

To bi značilo da smo nastavili uspešnu seriju rezultata, kako u domaćim, tako i u evropskim okvirima.

Ipak, to su samo želje, za svaki bod i uspeh ćemo morati dobro da se pomučimo, trebaće i umeća i sreće, pa ćemo da vidimo dokle možemo da doguramo – jasan je Saša Marković.

Ostavi poruku