SHARE

BIO je u svemu izuzetan, najbolji, a otišao je za tri minuta.

Ne, ne mogu više ništa vam da kažem u, za mene i moju porodicu, ovom najtežem trenutku u životu.

Ovo je, pre nego što mu je očaj sasvim okovao glas, a ruke pokrile lice okamenjeno od bola, na potpuno pustom sportskom aerodromu u Bačkom Jarku, za „Novosti“, rekao Nebojša Joksimović, vlasnik kompanije „Univab“ iz Beograda.

Njegov 28-godišnji sin Bojan, inače magistar mašinstva i projekt-menadžer „Univaba“ je, zajedno sa biznismenom Tomislavom Đorđevićem (64), u subotu poginuo na tom aerodromu.

Bili su u avionu „skaj lider 600“ kojim je upravljao Đorđević i koji se, posle svega nekoliko minuta leta, srušio u kukuruzište pokraj piste aerodroma. – Istraga će pokazati šta se tačno desilo, ali je pilot po svemu sudeći napravio grešku – uspeo je da doda stariji Joksimović, pre nego što ga je glas sasvim izdao i pre nego što je, sa nekolicinom prijatelja sa kojima je došao iz Beograda, napustio za njegovog sina kobno mesto.

On i Đorđević su, inače, bili poslovni prijatelji i to je bio razlog da vlasnik kompanija „Juko hemija“ i DTD „Ribarstvo“, smeštenih inače u samom Bačkom Jarku, Bojana pozove na otvaranje svog sportskog aerodroma, odnosno na probni let, kako kaže stariji Joksimović.

Za razliku od subote, u nedelju je bilo moguće prići samom mestu na kojem se avion, posle neuspešnog Đorđevićevog pokušaja da ga, posle leta na visini od desetak metara, ponovo uzdigne, kljunom najpre zabo u zemlju, a potom eskplodirao.

U prečniku od desetak metara sve je bukvalno sprženo, ostaci motora i metalnih delova aviona su uklonjeni, a plastični su pretvoreni u neveliku gomilu pepela.

Nebojša Joksimović, otac poginulog Bojana U Višem tužilaštvu u Novom Sadu, čiji predstavnici su, u subotu, obavili višečasovni uviđaj lica mesta, ni u nedelju nije mogao da se sazna nijedan detalj o onom što je tu otkriveno.

Potpuni muk je vladao i u Đorđevićevoj izuzetno lepoj kući, smeštenoj na prvim obroncima Fruške gore, u novosadskom predgrađu Bukovac. – Zasad ne možemo da vam kažemo ništa osim da će naš otac biti sahranjen u utorak, na mesnom groblju u Bačkom Jarku – rekle su nam, kratko, njegove kćeri Jadranka i Tijana. – Pošto je tamo radio 25 godina, uvek je govorio da tamo želi i da počiva, i mi mu ispunjavamo tu želju.

Opelo će u bačkojaračkoj crkvi, čiji ktitor je, inače, bio, početi u 14.30. HTEO DA POZDRAVI PUBLIKU? ZBOG čega je Đorđević neposredno pre nesreće leteo na visini od svega desetak metara, verovatno će zauvek ostati tajna. – Sudeći po tome da je, pre nego što je pokušao ponovo da se uspne, par puta zaljuljao krilima aviona, što je uobičajen pozdrav za publiku, možda mu je to bila namera – kaže dobar poznavalac letenja. – Avion mu je, međutim, u tom trenutku išao previše sporo da bi mogao uspešno da napravi uzgon i možda upravo u tome leži uzrok tragedije. LETELIŠTE, NE AERODROM BETONSKA pista u Bačkom Jarku, duga otprilike kilometar, bukvalno je ravna kao staklo, a dve travnate su kao najbolji fudbalski teren.

Uprkos tome, mnogo nedoumica je izazvalo to što Bačkog Jarka nema na listi 18 posebnih aerodroma kojima je Direktorat za civilno letenje izdao dozvole za korišćenje, a na kojoj su, recimo, sportski aerodromi u Lisičjem Potoku u Beogradu, u Čeneju, Kraljevu, Subotici, Pančevu…

Bački Jarak, međutim, u tom direktoratu ipak jeste registrovan, ali ne kao aerodrom, već kao jedno od ukupno 16 letelišta u Srbiji koja imaju dozvolu za korišćenje. PROF.

DR NEBOJŠA PETROVIĆ: UVIĐAJ GOTOV – STRUČNjACI DAJU ZADNjU REČ CENTAR za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda u civilnom vazduhoplovstvu ispitaće narednih dana uzrok avionske tragedije u kojoj su nastradali Tomislav Đorđević i Bojan Joksimović.

Komisija je obavila uviđaj na mestu gde se letelica srušila, prikupila je podatke i za nekoliko dana će se znati da li je uzrok nesreće ljudski faktor, ili tehnički kvar.

Prema rečima prof.

Nebojše Petrovića, glavnog istražitelja Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda u civilnom vazduhoplovstvu, avion koji se u subotu srušio u nedelju je pomeren sa piste u Bačkom Jarku.

Tomislav Đorđević / Bojan Josimović- Olupina letelice je glavni materijalni dokaz za utvrđivanje okolnosti pod kojima je avion pao – kaže glavni istražitelj za „Novosti“. – Tim koji će ispitivati uzrok ove teške nesreće u toku ove nedelje će detaljno pregledati letelicu.

Tek nakon toga, moći ćemo da kažemo da li je do tragedije došlo zbog ljudskog faktora, kvara na avionu, ili su, pak, zakazale obe stvari.

Stručnjaci koji će ispitati uzrok nesreće već su, prema rečima našeg sagovornika, izabrani, ali je ostalo da komisija bude zvanično imenovana.

I jedan od najboljih domaćih pilota, Boško Todorović, koji i bio očevidac stravične avionske nesreće, nije mogao da nam kaže tačan uzrok udesa.

Ostaci letelice izvučeni iz kukuruzišta i delovi čekaju na analizu stručnjaka Foto D.

Dozet – Pilot je, nakon vožnje, trebalo da se spusti na zemlju, ali je u jednom trenutku odustao od sletanja i nastavio da kruži iznad piste – priča Todorović. – Krenuo je u levi zaokret, međutim, po zvuku sam čuo da nije dao gas potreban za podizanje letelice.

Iz centrale su mu poručili da doda snagu motoru, međutim, on se nije oglasio i u sledećem trenutku je avion počeo da pada.

Naši sagovornici potvrdili su, za „Novosti“, da je avion „skaj lider 600“, kojim je Đoređević upravljao, jedna od najsavremenijih letelica u svojoj klasi. M.

Lj.

POPOVIĆ

SHARE

Оставите одговор