MEČ na krcatoj „Elbasan areni“ između Albanije i Danske (večeras, 20.45), mimo prognoza uoči početka kvalifikacija, biće bitka za lidersku poziciju Grupe I posle druge runde.

Tim Đovanija de Bjazija je posle senzacionalne pobede u Portugalu (1:0) dobio krila i sa mnogo motiva ulazi u duel sa Dancima, koji se se u prvom kolu mučili sa Jermenijom (2:1).

Ovi rivali su se međusobno osam puta sastajali, a Albanija je jedinu pobedu zabeležila 1963. godine (1:0). Domaći nemaju kadrovskih problema, dok će gostujuća selekcija biti oslabljena neigranjem nedovoljno oporavljenog kapitena i stuba odbrane Danijela Agera. – Bila je to bitka protiv vremena, ali nažalost nije dobijena.

Za ovaj meč bili su mi potrebni samo sto odsto spremni igrači, tako da Ager nije u kombinaciji – rekao je selektor Danske Morten Olsen.

ALBANIJA – DANSKA 20.45 Stadion: „Elbasan arena“ Sudija: Viktor Kasai (Mađarska) ALBANIJA: Beriša – Hisaj, Cana, Mavraj, Agoli – Džaka, Kukeli, Abraši,Roši, Lenjani – Balaj. DANSKA: Šmajhel – Ankersen, Kjer, Bjeland, Bojlesen – Kvist, Hojbjerg, Kron-Deli, Eriksen, Šone – Bendtner.

Ostavi poruku