SHARE

SRPSKI poslanici vozili su se službenim automobilima 110 puta.

Skupštinski vozni park koristila su 34 parlamentarca i prešli su 15.000 kilometara.

Ove podatke pokazuju izveštaji Generalnog sekreterijata koji su dostavljeni „Novostima“, za period od 1. aprila do kraja septembra.

Prema odluci koja je doneta krajem jula, vožnju na račun države odobrava samo generalni sekretar i poslanici vozila mogu koristiti samo za službena putovanja, odlazak na protokolarne sastanke, vožnju do aerodroma…

Do uvođenja ove novine, pravo da stalno koriste kola imali su svi potpredsednici parlamenta.

Upravo zamenici predsednice Maje Gojković zabeležili su najveću kilometražu.

Pored imena Gordane Čomić iz DS piše da je službenim automobilom prešla 2.895 km, a njen kolega naprednjak Veroljub Arsić – 2.200 km.

Iz tima potpredsednika, vozio se i Vladimir Marinković i to 958 kilometara, Igor Bečić 580 km, a najmanje „pupsovac“ Konstantin Arsenović – 21 kilometar. Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić vozio se 458 kilometara, a njegova stranačka koleginica Marija Obradović 1.837 km, a Aleksandar Čotrić iz SPO 1.779. „Kvotu“ od hiljadu kilometara dostigla je i Zlata Đerić iz NS, kao i poslanik NDS Ninoslav Stojadinović (1.079 km).

Predsednica poslaničke grupe SPS Dijana Vukomanović prešla je skupštinskim automobilima 335 kilometara, a šef demokrata u parlamentu Borislav Stefanović 153.

Među onima koji su koristili vozila su i Janko Veselinović (NDS), Aleksandra Đurović (SNS), Petar Petrović (JS), Jasmina Obradović (SNS), Vesna Marković (SNS), Aleksandar Senić (NDS), Bojan Kostreš (LSV), Jelena Mijatović (SNS), Žika Gojković (SPO), Aleksandar Martinović (SNS), Momir Stojanović (SNS)…

Poslanicima koji na posao dolaze svojim automobilima Skupština plaća nadoknadu za benzin. MAJA BEZ OGRANIČENjA PRAVO da stalno koriste automobile imaju predsednik parlamenta Maja Gojković i generalni sekretar Jana Ljubičić.

Prva dama parlamenta se nedavno preselila u Beograd, a do tada je skoro svakodnevno putovala iz Novog Sada i nazad.

SHARE

Оставите одговор