JEREVAN Od izveštača „Sporta“ SRBIJA počinje novi ciklus kvalifikacija sa novim selektorom, Dikom Advokatom.

Iskusni Holanđanin dan uoči susreta, na konferenciji za medije, delovao je smireno, kao da je pronašao pravi recept da zabeleži startnu pobedu protiv Jermenije.

Advokat nije želeo da se osvrće na prošlost i loša iskustva koja je srpski nacionalni tim imao u nekim prethodnim kvalifikacijama. – Način na koji smo odigrali drugo poluvreme protiv Francuske, daje nam razloga za samopouzdanje, a što se tiče neuspeha u prethodnom ciklusu, igrači i ja ne živimo u prošlosti već u sadašnjosti i budućnosti.

Svi znaju kako je teško, ali ovo je novi start i nadamo se najboljem, a to je pobeda i start sa tri nova boda – rekao je Advokat. Koliko se pripreme za ovaj meč razlikuju od onih za meč sa Francuskom i da li se može očekivati isti tim? – Razlika je u tome što igramo dve utakmice za četiri dana, ali je sve uglavnom isto.

Tim se neće mnogo menjati.

Počinjemo kvalifikacije i atmosfera je ključna, a ja sam zadovoljan time kako su igrači reagovali za ovo vreme koje smo proveli zajedno. Advokat nema dilemu oko pozicije kapitena Branislava Ivanovića.

Nametala se varijanta sa Nenadom Tomovićem na poziciji beka, a u tom slučaju bi zvezda Čelsija igrao štopera. – Ne želim da igračima menjam pozicije na kojima igraju u klubu.

Mislim da su svi u dovoljno dobroj formi da pobedimo.

Nekadašnji selektor Rusije, Belgije, Holandije i Južne Koreje neće tražiti opravdanja u slučaju neuspeha. – Svaki meč je važan, stojim iza toga, Srbija je u jakoj grupi, a ako se ne kvalifikujemo, svima je jasno koliki je to neuspeh – zaključio je Advokat. Da li oseća pritisak zbog dolaska predsednika Tomislava Nikolića u Jerevan – bilo je jedno od pitanja. – Nemamo potvrdu da će predsednik doći, ali ako se pojavi, to će nam sigurno biti motiv plus – zaključio je Dik Advokat. JERMENIJA – SRBIJA18.00 RTS 1 Stadion: „Vazgen Sargisjan“.

Sudija: Tom Harald Hegen (Norveška) JERMENIJA: Berezovski – Hovhasijan, Harojan, Arzumanijan, Voskanijan, Harjapetjan – Hovsepjan, Artur Edigarijan, Piceli – Manučarijan, Sarkisov SRBIJA: Stojković – Tomović, Nastasić, Mitrović, Kolarov – Matić, Gudelj – Marković, Tadić, Tošić – Đorđević

Ostavi poruku