BEOGRAD – Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu prosledilo je Višem tužilaštvu na razmatranje spise premeta u predistražnom postupku povodom incidenta u kom su pripadnici Žandarmerije prebili Andreja Vučića brata premijera Srbije i Predraga Malog brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika „Kobri“.

Nakon što je policija dostavila zatražena informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, predmet je prosleđen Višem tužilaštvu u Beogradu koje treba da proveri da li ima elemenata krivičnog dela iz njegove nadležnosti, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivičnadela, za koja je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora ili dela sa elementima nasilja, nacionalne, verske i druge mržnje…

Nakon razmatranja spisa tužilaštvo će doneti odluku da li će i protiv koga će pokrenuti krivični postupak (ko će biti osumnjičen) i za koje krivično delo.

Komandant niškog odreda žandarmerije Senad Koštić juče je razrešen dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnete su krivične prijave.

Krivicne prijave podnete su zbog brutalnog prebijanja i prekomerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbednosne agencije.

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja, iako su se legitimisali pretukli su ih 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.

Ostavi poruku