USPEH i u prijateljskom meču može da bude plus, a Crvena zvezda je savladala Borac u Banjaluci (2:1) u proveri pred derbi.

Nisu Beograđani bili kompletni, ali su delovali kompaktno, kako bi voleo trener Nenad Lalatović da njegov tim izgleda naredne subote u okršaju sa Partizanom.

Navijači crveno-belih, a bili su u velikom broju, svakako da su kući otišli spokojniji verujući da njihovi ljubimci imaju pravi recept za nastavak šampionske trke. – Ovakvi susreti dobro dođu da se održi takmičarski tonus u pauzi i vidi na kojim mestima je potrebna korekcija.

Pobeda za samopouzdanje, a pojedincima je test značio da uhvate ritam i polako od ponedeljka kreće spremanje za megdan u Humskoj – kaže Lalatović.

Jasno je da posle kiksa protiv Voždovca za crveno- -bele nama kalkulacija. – Sigurno da je domaćin u blagoj prednosti pošto igraju na svom terenu i nisu menjali ekipu od prošle sezone već su doveli nekoliko pojačanja.

Ipak, u ovakvim mečevima odlučuju sitnice i verujem da će one ovog puta biti na strani Crvene zvezde.

Odsustvo velikog broja igrača sužava mogućnost uigravanja. – Bitno je da nam se što pre vrate momci koji igraju u reprezentativnim selekcijama, ali očekujem da tek u četvrtak budemo kompletni i da uspemo za dva dana da odradimo veliki posao.

Mi trenutno imamo samo dvanaest fudbalera na treningu, ali kao u svakoj utakmici, i sa Partizanom želimo tri boda.

Mislim da smo u Banjaluci uhvatili pravi zalet za derbi – zaključio je Nenad Lalatović.

Ostavi poruku