Jasno je da je pored generalnog sponzora „Gasproma” za koliko, toliko normalan život Crvene zvezde i vraćanje dugova potrebno još svežeg kapitala, a jedan od izlaza je da se proda jedan, a moćda i više mlađih igrača u narednom periodu.

Opcija je da deo prava određenim ulaganjem otkupi investicioni fond Pinija Zahavija, što nije prvi put kada je u pitanju klub sa „Marakane”.

Firma bogatog biznismena iz Izraela je pre par godina crveno-belima platila 1.9 miliona evra unapred za Nikolu Maksimovića, koji je formalno postao član Apolona, a zatim se preselio u Torino.

Klubu iz Ljutice Bogdana sledi još 500.000 evra za defanzivca u narednom periodu, ali za izlazak iz finansijskih problema neophodan je priliv novih sredstava za dalje funkcionisanje.
Kako saznajemo, prvi operativac kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić je utorak ujutru otputovao na ranije dogovoreni sastanak sa Pinijem Zahavijem i njegovim ljudima u London, a kao tema potencijalne poslovno-tehničke saradnje dve strane je da investicioni fond otkupi prava na igrače koje želi, a na listi ponuđenih su uglavnom mlađe snage.

Ovaj fond već zastupa Luku Jovića i Miloša Stojanovića, koji su letos imali ponudu Fiorentine za obojicu u visini od dva miliona evra plus dvadeset odsto od dalje prodaje što je „Sport” tada i ekskluzivno otkrio.

Tada su čelnici Zvezde samo odmahnuli rukom tvrdeći da će talentovanim klincima da poraste cena, a upravo je Terzić (danas dolazi u Banjaluku) samouvereno tvrdio da napadač Jović treba da dostigne cenu od pet miliona evra.

Ipak, učinak mladog napadača na startu sezone nije dao podlogu za tako nešto, ali je evidentno da je Jović tek počeo fizički da stasava i navikava se na uslove igranja na glavnoj pozornici.

JEDINA ZARADA OD DAUDE Letos je iz Crvene zvezde otišla nekolicina igrača, a u kasu se slilo samo 500.000 evra od Vitesea koji je platio Abiolu Daudu.

Ostali su za čiste papire opraštali dugovanja, ali neki su i pored dela otpisa, potpisali sporazume, koji uskoro dolaze na red da se isplate.

Sada su u žiži golman Predrag Rajković koga na predstojećem 147. prvenstvenom derbiju dolaze da snimaju Udineze i Porto, potom Marko Grujić koji ima na stolu ponudu Hetafea i još dva kluba iz Španije.

Listu zatvara Vukašin Jovanović koga su mnoge ekipe posle omladinskog EP u Mađarskoj upisali u tefter, a kako stoje stvari pre januara ne treba očekivati da postane standardni prvotimac.

Posle prve runde pregovora u Londonu ostaje da se izjasne iz investicionog fonda Pinija Zahavija da li su zainteresovani za saradnju i da procene da li vredi ulagati.

Možda se uskoro pojavi i neki klub sa druge strane, ali je jasno da Crvena zvezda nema veliki izbor pošto obaveze za plaćanja stižu sa svih strana…

DVA MILIONA EVRA ZA DEBLOKADUJedan od gorućih problema, koji ovih dana pokušavaju da reše u Zvezdi je da odblokiraju račun, koji je trenutno u minusu negde malo manje od dva miliona evra.

Poverioci su pristali da sačekau još određeni period, ali mnogi imaju spremne menice ako se probije dogovoreni rok.

BIVŠI IGRAČI ČEKAJU UPLATUU avgustu je posle mnogo muka klub uspeo da reši probleme oko isplata dugovanja bivšim igračima koji su dobili praviosnažne odluke od strane Arbitražne komisije FSS.

Pojedinci su reprogramirali dug za novembar odnosno kraj godine.

Dakle, oni uskoro dolaze na tapet što predstavlja dodatno opterećenje budžeta, koji je smanjen na 6.5 miliona evra.

SPEC.

Samo tri igrača u aktuelnom sastavu imaju maksimalnu godišnju platu od 120.000 evra

Ostavi poruku