SRBIJA je odolela Španiji! Hrarbom igrom, čeličnom odbranom na revanš baraža za EP 2015. u Kadiz (14. oktobar, 18.00) putuje sa „nulom“ velike nade 0:0.

Selektor Radovan Ćurčić imao je bukvalno od samog žreba jasnu sliku kako uopšte može da pokuša da se suprotstavi Španiji, jer bez obzira što fudbal donosi i senzacije, Albert Selades ima „drim tim“ sastavljen od već zvezdica Reala, Barselone, Atletika, Sevilje, Liverpula…

Veče pred meč imao je i lep primer na delu jer je „A“ selekcija Slovačke pokazala kako se čak pobeđuje Španija: fanatičnom borbenošću, strpljenjem i koncentracijom u klasičnom bunkeru i dobro organizovanom kontrom.

Sve su „orlići“ uradili dobro u prvom delu što se odbrane tiče, kvalitetnijem rivalu su prepustili igru, načinili su zaista mali broj grešaka na sredini terena iz kojih aktuelni prvak Evrope nije napravio nijednu veliku priliku.

Pokušavali su Isko, Saul i Muniain da razvuku zgusnuti dupli blok „orlova“ ali im je nedostajao bolji završni pas, kao i malo više prostora.

Deulofeu je recimo, u 14. minutu na kratko ostao sam sa Petrovićem, prošao ga je, a zatim kad je upao u šesnaesterac napravio je potez-dva više i bio izblokiran.

To je bila i najbolja pozicija da se ugrozi Dmitrović u prvom delu! Dok je odbrana Srbije funkcionisala gotovo bez greške, škripalo je u organizovanju kontri.

Nekoliko puta su Radoja, Kovačević, Kostić i Čaušić presecali pasove, iznosili loptu 20-tak metara, a nepreciznim pasovima ostavljali Pešića da uzalud šprintaju i troši snagu.

Imali smo i nekoliko prekida, četriri kornera, Kostić nažalost nije nikako uspevao da prebaci prvog igrača, ali je zato sjajnim driblingom pred kraj prvog dela prošao dvojicu igrača, oštro centrirao na drugu stativu ali Pešić nije uspeo da bude dovoljno brz iako je šprintao od centra. Španci nisu gubili strpljenje ni u nastavku, ali ni „orlovi“ nisu popuštali sa čeličnom odbranom.

Sudijska trojka je dva puta pogrešila u prvom delu kad je pustila dva ofsajda igrača gostiju, a u 60. minutu je ceo stadion tražio penal za Srbiju. u karambolu je hitri Slavoljub Srnić sklonio loptu u šesnaestercu jednom od Španaca koji ga je srušio! Rus je samo odmahnuo rukom…

U taktičkom ratu, prvi potez je povukao Ćurčić, Srniča je zamenio ofanzivnijim Čavrićem i jasno iskazao želju da pokuša da „nulu“ pretvori u prednost.

Imala je Srbija dva-tri dobra napada, ali ne i konkretan udarac ka Kepi.

Na drugoj strani, Španci su pokazali da mogu da budu opasni i u prekidima, Saul je nadskočio sve, ali je gađao kraj stative, pto je bila u 78. minutu prva prilika „furije“ u nastavku! Novi korner, i druga prilika za Saula ali je ishod bio isti.

Pritisak gostiju pred kraj je još jednom bio odbijen za nadu da bi u Kadizu „orlovi“ mogli možda i do podviga.

SRBIJA – ŠPANIJA 0:0STADION Gradski u Jagodini.

Gledalaca: 10.000.

Sudija: Sergej Korašev (Rusija) 5,5.

SRBIJA: Dmitrović 7 – Petković 7, Pantić 7, Veljković 7,5, Petrović 7,5 – Kovačević 7 (od 82.

Mijailović -), Radoja 7 – Srnić 7 (od 67. Čavrić 7), Čaušić 7, Kostić 7 – Pešić 7 (od 87. Đurđević -).ŠPANIJA: Kepa – – Markiljo 6,5, Serhi Gomez 7, Muniesa 7, Moreno 7 – Serhi Roberto 7, Saul 7, Isko 7,5 – Deulofeu 7 (od 70.

Sarabija -), Morata 7, Muniain 6,5 (od 77.

Oliver Tores -).

IGRAČ UTAKMICE: Miloš Veljković (Srbija).

Ostavi poruku