OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA: JEREVANKAPITEN Srbije Branislav Ivanović morao je zabrinutoj naciji da objasni kakva je situacija sa povredom koju je dobio u dresu Čelsija. – Dobio sam udarac u skočni zglob na utakmici sa Arsenalom, odmorio sam se u utorak, posle toga radio normalno i potpuno spreman dočekujem utakmicu i početak kvalifikacija – rekao je Ivanović i tako otklonio svaku dilemu oko svog učešća na ovom važnom meču. o Šta mislite o jermenskoj reprezentaciji? – Iskreno da vam kažem ovaj novi sistem takmičenja je dao šansu svim ekipama da razmišljaju o tome da se nađu na finalnom turniru, videli smo to i po prvim utakmicama i rezultatima, bilo je iznenađenja.

Nama ova utakmica znači mnogo, mnogo i očekujemo, ali Jermenija je jaka ekipa, imaju ambicije, nedostaje im nekoliko važnih igrača, mada to ne bi trebalo da bude presudno.

Igraju kod kuće, a mi moramo sami da pokažemo svojim kvalitetom i odnosom na terenu da zaslužujemo da pobedimo i da ostvarimo plasman na završni turnir.

Za nas je ovo veoma važna utakmica, jedna od ključnih u kvalifikacijama – rekao je Ivanović. o Koliko ima istine u pričama da je iz Čelsija bilo pritisaka da se vratiš i da ne pogoršaš povredu? – Nije bilo pritiska od strane kluba, mi smo sa reprezentacijom, pravila su takva da je sve okrenuto tome i da se ovde i oporavljamo.

Uvek sam za nacionalni tim tu kada sam spreman i dajem sve od sebe. o Da li to što ima manje ekipa u našoj grupi znači i da ima manje prostora za grešku u kvalifikacijama? – Odmah u startu ima manje bodova u opticaju, mi po tradiciji uvek upadnemo u takve grupe i nekako smo se navikli na to.

Potrebno je svaku utakmicu u kvalifikacijama igrati na pobedu, ciklus je dug i moramo da pružamo dobre partije da bismo osvojili tri boda protiv bilo kog protivnika.

Ekipa koja dobro startuje i ima vetar u leđa uvek završi dobro – zaključio je Ivanović.

Ostavi poruku