ALBANCI, ipak, bez navijača u Humskoj. Želja tamošnjeg saveza da ih u Humskoj 14. oktobra podrži 2.000 navijača ostaće samo želja, s obzirom na to da do juče u 14 časova u srpsku „kuću fudbala“ nije stigao dopis sa ličnim podacima ljudi koji bi trebalo da se u utorak uveče nađu na stadionu Partizana. – Nismo dobili spiskove u dogovoreno vreme, niti bilo kakav dopis u kojem bi bio objašnjen plan puta gostujućih navijača.

Bez toga nikako nije moguće organizovati njihov boravak u Beogradu, niti im omogućiti ulazak na stadion – kaže komesar za bezbednost FSS Milivoj Mirkov. Bezbednosne procene ukazuju na to da bi i sa kompletnim spiskom gostujućih navijača bilo vrlo teško organizovati njihov boravak u Beogradu i na stadionu. – Iskreno, nisam ni očekivao da će ispoštovati naš zahtev i poslati spisak svih navijača.

Na taj način su sebi uskratili šansu da prisustvuju utakmici. Čak i da su poslali ono što je od njih traženo, to ne bi bila garancija da se ne bi pojavile neke bezbednosne smetnje.

Prema rečima Mirkova nije realno očekivati da bi UEFA u poslednjem trenutku mogla da „progura“ gostujuće navijače na stadion Partizana. – UEFA ima jasan stav i uvek im je primarna bezbednost, a ne držanje jedne ili druge strane.

Politika ostaje po strani, najvažnije je da sve protekne u najboljem redu – zaključio je komesar za bezbednost srpske „kuće fudbala“. NEĆE BITI „PADOBRANACA“ POSLEDNjIH dana stižu informacije sa Kosova da je mnogo tamošnjih pristalica Albanije došlo do karata od preprodavaca. – Ne brinu nas najave da bi oni koji su putem preprodaje došli do karata mogli da se ubace na tribine namenjene navijačima Srbije.

Prisustvo gostujućih navijača u prostoru koji nije njima namenjen povlači konsekvence – kategoričan je Mirkov.

Ostavi poruku