SHARE

PORODICA, rodbina i mnogobrojni prijatelji svirepo ubijene dr Stele Gundelj (26), protestovali su ispred Ministarstva pravde u Beogradu, zahtevajući da se njen slučaj ponovo vrati na sud! Oni smatraju da je kazna od 15 godina za Aleksandra Šundića preblaga.

Stelina porodica navodi da je tužilaštvo načinilo grešku i da je Šundić trebalo da bude osuđen za krivično delo teškog ubistva, gde je propisana kazna od 30 do 40 godina.

To ih je navelo da naprave Predlog o zaštiti zakonitosti, koji podrazumeva ujednačenu primenu prava, u nadi da će sa uspeti da odu pred Kasacioni sud i da će suđenje Šundiću biti ponovljeno. – Ovo sve radimo zbog druge dece.

Našu Stelu ništa ne može da vrati.

Toliko ima ubica i silovatelja povratnika, i tome se mora stati na put – rekla je majka ubijene devojke Katica Gundelj posle razgovora sa Zagorkom Dolovac, republičkim javnim tužiocem. – Dostavili smo kompletnu dokumentaciju na detaljno razmatranje, kako bi mogao da se uzme u obzir i naš Predlog zaštite zakonitosti.

Obećano nam je da će Aleksandra Grbović, koja je pisala optužnicu, biti pozvana na odgovornost ukoliko je prekršila svoja ovlašćenja.

U najkraćem roku, očekujemo odgovor.

Advokat porodice Gundelj, Boško Žilić, koji je zastupao i porodicu Vladislave Červenko, čiji je ubica osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, najavio je da će se obratiti i Advokatskoj komori Srbije, ukoliko ne budu bili zadovoljni odlukom tužilaštva. LjUBOMORA STELU Gundelj ubio je 13. februara 2013.

Aleksandar Šundić, u beogradskom naselju Medaković, a motiv je bila ljubomora.

Iste godine, 11. jula, ubica je osuđen na 15 godina zatvora.

SHARE

Оставите одговор