Najkorisniji igrač drugog kola ABA lige je bio Markus Vilijams.

Organizator igre Crvene zvezde koji je na meču protiv Cibone postigao 19 poena, uz 11 asistencija, što mu je donelo indeks 29.

Upravo zbog toga je dao intervju za zvanični sajt ABA lige. * Šta vam je bio najveći motiv da dođe u Crvenu zvezdu? – Kada je Nelson otišao, klubu je bio potreban plejmejker, razgovarao sam sa agentom o ponudi i rekao mi je da bi to bilo sjajno mesto za mene.

Da imaju mlad tim, a i igrao sam protiv Zvezde prošle sezone i dobro pamtim atmosferu sa tog meča.

Izgledalo je kao da igraju sa šest igrača, a sa takvom podrškom, ko ne bi želeo da igra ovde? – rekao je Vilijams na početku intervjua. *Da li vas prepoznaju na ulici i šta vam kažu? – Stalno mi prilaze, kada izađem negde da jedem, žele da se slikaju, da uzmu autogram ili samo da se jave.

Stalno mi kažu “Pobedi”, samo trijumfujte na svakom meču. *Igrali ste po celom svetu (Nju Džersi, Golden Stejt, Memfis, Uniks, Unikaha, Lokomotiva Kuban…), a sada ste u ABA ligi, kako vam se čini takmičenje? – Gledao sam fajnl-for prošle godine, poznajem Alana Reja i Nolana Smita (bivše igrače Cedevite), Brendona Hita i Džermejna Džonsa (Levski), a Džejms Gist (nekadašnji košarkaš Partizana) mi je rekao sve najbolje o večitom derbiju.

Ovo je liga koja je takmičarski nastrojena, od prve do poslednje pozicije. *Balkan je poznat po košarci, jeste li možda čuli za neke košarkaše sa ovih prostora? – Igrao sam sa Nenadom Krstićem u Nju Džersi Netsima, naravno da sam čuo za Miloša Teodosića, a poznati su mi i neki stariji igrači poput Vladea Divca.

Ako već pričamo o celom regionu, moram da kažem da mi je Dražen Petrović bio jedan od omiljenih igrača kada sam igrao u Netsima. Čuo sam za mnogo igrača odavde, ali verovatno ne bih mogao sve da ih nabrojim – zaključio je Markus Vilijams.

Ostavi poruku