KRAGUJEVAC – Inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada i smenu lokalne vlasti u Kragujevcu,potpisalo je najmanje 44 odbornika,a zahtev će biti zvanično podnet predsedniku Skupštine grada. Prema potpisanom sporazumu, novu odborničku većinu u gradskom parlamentu, predvođenu Srpskom naprednom strankom, činiće SPS, DSS, Pokret za naš grad „Nebojša Zdravković“, kao i SPO i odbornici JS i PUPS. Ovim povodom se zvanično oglasio Gradski odbor SPO.

Predsednik odbora Milan Urošević, na vanrednoj konferenciji za novinare kazao je da ova stranka izlazi iz sadašnje gradske vlasti, koju predvodi „Zajedno za Šumadiju“ i priključuje se novoj listi na čelu sa SNS, time i formiranju nove većine u gradskom parlamentu. Na novoj listi su, kako saznajemo, i dva odbornika iz Zajedno za Šumadiju, čiji je lider još aktuelni gradonačelnik Veroljub Stevanović, pa će zahtev za vantrednu sednicu imati 46 potpisa odbornika. Tri odbornika LDP biće konstruktivna opozicija,a na drugoj strani ostaju Zajedno za Šumadiju i Demokratska stranka,kao i dva nezavisna odbornika.

Inače, gradski parlament broji 87 odbornika, a za većinu je potrebno 44. Zahtev nove odborničke grupe, okupljene oko SNS je da sednica bude po hitnom postupku.

Ona bi u tom slučaju trebalo da se zakaže u roku od 72 sata,ili za petnaest dana ukoliko je reč o redovnom postupku.

Glasanje će biti tajno.

Ostavi poruku