TRAGIČNA sudbina devojčice Ivane Podraščić (14) počela je da se raspetljava onog trenutka kada je u kući Darka Kostića (39), osumnjičenog da ju je silovao, ubio motikom, pa zakopao, pronađen njen mobilni telefon.

Kako „Novosti“ saznaju, aparat je otkriven tokom uviđaja silovanja koje je prijavila jedna od Kostićevih žrtava Kristina Kovačević (22), poslednjeg dana septembra ove godine.

Tokom detaljnog pregleda prostorija u kući užasa na Petlovom brdu u Beogradu, tragajući za dokazima o silovanju Kristine, policajci su pronašli nekoliko stvari, među kojima je bio i mobilni telefon. – Te stvari su oduzete, napravljen je zapisnik i sve je doneto u prostorije beogradske policije – navodi izvor našeg lista, blizak istrazi. – Tu je otpočela analiza i veštačenje oduzetih stvari.

Tokom pregleda mobilnog telefona čekalo nas je iznenađenje.

Utvrđeno je da je aparat koristila nestala Ivana Podraščić.

Naloženo je da se aparat dalje veštači, pronađene su njene poruke, slike…

Policajci su prvo pomislili da je Kostić ukrao devojčicin mobilni.

Počeli su da ga ispituju, a on se sve više zapetljavao u laži.

Bio je uveren da niko ne zna šta se dogodilo i da će samo da odgovara za silovanje snaje Katarine Kovačević. – Bio je sve nervozniji kako smo insistirali da nam da detalje odakle mu mobilni telefon – otkriva naš sagovornik. – Sve je više zamuckivao, a mi nismo hteli da insistiramo, jer smo videli da laže.

Predložili smo mu poligraf i on je pristao.

Videlo se da laže na svako pitanje o nestaloj devojčici.

Ipak, sve do kraja ispitivanja gajili smo nadu da je živa.

Onda nam se sledila krv u žilama.

Osumnjičeni za ubistvo i silovanje do detalja je potom opisao svoj krvavi pir. Inače, otac ubijene Ivane, Drago Podraščić, preuzeo je u sredu sa Instituta za sudsku medicinu dokumenta o završenoj obdukciji kao i telo svoje tragično stradale ćerke.

Ivanino telo trenutno se nalazi u kapeli KCS, nakon čega će u četvrtak, pre sahrane biti prevezeno u Batajnicu. SAHRANA NA groblju u Batajnici, stotinak metara od kuće u kojoj je doskoro živela sa majkom Nadom, ocem Dragom, sestrom Nikolinom i bratom Srećkom, Ivana Podraščić će biti sahranjena u četvrtak u 15 časova.

Ostavi poruku