NA mesnom groblju u Batajnici sahranjena je četrnaestogodišnja Ivana Podraščić, koju je 31. jula brutalno silovao i ubio Darko Kostić(39).

Njeno telo policija je pronašla prošle nedelje, u napuštenoj kući, u Rakovici. Tužna povorka od nekoliko stotina ljudi, među kojima najviše dece, učenika OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ koju je i ona pohađala, došli su juče da se, poslednji put, oproste od Ivane.

Poslednji oproštaj od male Ivane, ispred kapele, održao je njen razredni starešina koji je rekao: – Nismo uspeli da sačuvamo anđela, nismo mogli da joj pomognemo u odrastanju.

Prerano si odrasla i prerano si nas napustila.

Ivana, izgubili smo te, ali uvek ćeš biti u našim srcima.

Tvoj razred je zanemeo, a zbog zločina koji je počinjen, zanemela je i cela Srbija! Nakon toga, tužna povorka, krenula je polako, do mesta gde će devojčica biti sahranjena.

Na čelu kolone, skrhan bolom, išao je Ivanin šesnaestogodišnji brat Srećko i nosio beli krst.

Neutešni otac Drago, hodao je iza belog sanduka svoje miljenice i pridržavao u zagrljaju ćerku Nikolinu da ne bi pala.

Za njima su išli rodbina i komšije, Ivanini školski drugovi, nastavnici, direktor, držeći pregršt cevća i venaca, koje će položiti na njen grob. Sveštenik je, pre nego što je Ivana spuštena u raku, apelovao na prisutne građane da, „na vreme“ krste svoju decu.

Takođe, opomenuo je sve roditelje, ali i državu, da je ovo što se dogodilo maloj Ivani, „lekcija“ za sve, o tome kako se moraju više brinuti i čuvati svoju decu. Sahrani nije prisustvovala Ivanina majka Nada Podraščić koja, kako su objasnile komšije, nije imala snage da se pojavi zbog lošeg zdravstvenog stanja u kome se nalazi. naime, tvrde komšije, nesrećna majka je, od ranog jutra, nekoliko puta padala u nesvest zbog čega je Hitna pomoć dolazila u više navrata i davala joj injekciju za smirenje. SVEŠTENIK NIJE ODRŽAO OPELO Sveštenik koji je prisustvovao sahrani Ivane Podraščić, u kapeli je očitao molitvu.

Nije održao celo opelo, jer devojčica nije bila krštena, što je izazvalo negodovanje među prisutnima na sahrani.

Nakon toga, četrnaestogodišnja devojčica je, uz plač i lelek prisutnih, spuštena u raku i sahranjena.

DAN ŽALOSTI U Osnovnoj školi „Svetislav Golubović Mitraljeta“ su za sve učenike i njihove nastavnike, zbog sahrane Ivane Podraščić, bili skraćeni časovi. Đaci su pozvali građane Batajnice da se, zajedno sa njima, oproste od devojčice, a završni razredi škole, odložili su matursku ekskurziju, da bi se oprostili od drugarice.

U Batajnici je proglašen dan žalosti.

Ostavi poruku