MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin doveo je danas u pitanje sposobnosti Garija Kasparova kao političara, pošto ga je bivši svetski šahovski šampion nedavno opisao kao najopasnijeg čoveka na svetu. „On baš i nije dobar političar, ali je veliki šahista“, rekao je Putin sportskim zvaničnicima u Novočeboksarsku.

Putin je odgovorio na komentar Kirsana Iljumžinova, direktora Međunarodne šahovske federacije, da je bivši šampion odbio da učestvuje na turniru u Rusiji, zabrinut zbog političke stabilnosti u zemlji.

Putin je Iljumžinovu odgovorio da je svako dobrodošao da igra na turnuru, uključujući i Kasparova, koji je napustio Rusiju 2013, rekavši da se plaši političkog progona.

Agencija Rojters navodi da Putin veoma retko, u javnosti i po imenu, komentariše svoje kritičare i protivnike.

Ruski šahista i opozicionar Gari Kasparov označio je prošle sedmice Putina kao najopasnijeg čoveka na svetu, rekavši da on predstavlja veću pretnju za globalnu bezbednost nego ekstremistička grupa Islamska država.

Pročitajte još:* Kasparov: Putin je najopasniji čovek na svetu* Putin rešen da “obraduje“ Zapad* Kasparov dobio hrvatsko državljanstvo

Ostavi poruku