POSLEDNjI verbalni rat Nenada Čanka i Ištvana Pastora, mogao bi da izazove raspad vladajuće koalicije u Vojvodini i prelazak SVM u opoziciju! Višednevno medijsko prepucavanje kulminiralo je izjavom lidera ligaša da je predsednik SVM formirao „privatnu etno firmu ‘Pastor i sin’“.

Polemiku su otvorili ligaši jer poslanici SVM nisu na prošloj sednici Skupštine podržali Deklaraciju o promeni Ustava koju su predložili DS, LSV i SDS. – Neke izjave nisu vredne odgovora i ja ne želim da učestvujem dalje u takvoj polemici, niti da se valjam u tom blatu – rekao je juče Pastor „Novostima“.

Lider SVM, ipak, dodaje da je njegovo povlačenje iz koalicije „teoretski moguće“, kao i da bude istisnut iz vladajuće koalicije „kako bi se ostvarile nečije ambicije da preuzme od njega mesto predsednika pokrajinskog parlamenta“. – Ako se to dogodi, SVM će delovati kao opozicija i neće se srušiti svet – kaže Pastor.

U ovom momentu, međutim, on ne planira zakazivanje druge sesije razgovora o izlasku Vojvodine iz političke krize: – Trenutna situacija više nego jasno govori da danas ne postoje uslovi da se sve stranke okupe za istim stolom.

Vojvođanska opozicija predvođena naprednjacima smatra da je koalicija Bojana Pajtića pred raspadom. – U njihovim redovima vlada nervoza, svesni su da više nemaju legitimitet, da su institucije blokirane, ali po svaku cenu žele još nekoliko meseci da ostanu na vlasti – ističe za „Novosti“ Igor Mirović, potpredsednik SNS.

Ostavi poruku