Košarkaši Albe savladali su u prijateljskoj utakmici u Berlinu aktuelnog šampiona NBA lige San Antonio sa 94:93 poenima Džamala Meklina u poslednjoj sekundi veoma uzbudljivog i neizvesnog meča.

Srpski strateg na klupi berlinskog kluba Saša Obradović zadovoljno je posle meča konstatovao da je njegov tim upisao istorijsku pobedu protiv Sparsa. – Ponosan sam na moj tim.

Uspeli smo da ostvarimo jednu od najvećih pobeda jednog evropskog tima protiv Amerikanaca.

Sparsi su superiorni u odnosu na nas i daleko ispred u pojedinačnim fizičkim sposobnostima.

Oni se poznaju veoma dobro, igraju već mnogo sezona zajedno.

Zaista smo mislili da nemamo šanse, ali smo ipak uspeli da pobedimo u neverovatnom finišu – rekao je Obradović za zvaničan sajt Evrolige.

Iskusni strateg San Antonija Greg Popovič s puno reči hvale govorio je o Obradoviću, traživši od novinara da pojasne pitanje o neprijateljskom raspoloženju srpskog trenera tokom utakmice. – Bio je vrlo prijateljski nastrojen, pričali smo pre utakmice, on je sjajan momak. Šta hoćete da kažete time da nije prijateljski raspoložen – pitao je Popovič i na konstataciju da je Obradoviću uvek stalo do pobede kratko rekao: – On je Srbin, znam ga…

Već posle prve greške na utakmici raširio je ovako ruke – dodao je Popovič gestikulirajući raširenih ruku.

Nije trofejni trener mnogo analizirao meč, istakavši da je Alba pobedila jer je bila bolja u dve ključne stvari – šutu i borbi. – Alba je igrala bolje od nas, pogađala bolje nego mi, trener Obradović radi sjajan posao, bili su energičniji, fizički bolji.

Eto, to su razlozi njihove pobede.

U svakoj utakmici koju igrate moraju da postoje dva elementa: šut i želja da se takmiči i pobedi.

U obe kategorije su bili bolji i uradili bolji posao, mi nismo imali takmičarskog duha za igru.

Bili smo spori, tromi, zbog nas samih, ali i zbog njihove odbrane, pritiska, stava, fizičke snage i mentalne čvrstine.

Videlo se da su silno želeli da pobede – rekao je Popovič.

Ostavi poruku