Četiri kluba u Evropi imaju jedinstven niz rezultata, seriju bez poraza u domaćim takmičenjima, a u odabranom društvu Juventusa, Hibernijansa i Videotona je i Partizan, čija serija, kako u domaćim okvirima, tako i u evropskim takmičenjima je za svaki respekt i nešto nesvakidašnje na ovim prostorima.

Crno-beli su reprezentativnu pauzu dočekali na prvoj poziciji, bez „mrlje” u kolonama, koje označavaju remije i poraze, pa se sasvim zasluženo za prvog favorita u borbi za trofeje.

Trener Marko Nikolić je sa stručnim štabom i fudbalerima uspeo da prebrodi mnoge nedaće, besparicu, manjak podrške u prelaznom roku i sva zasluga za ostvarene rezultate ide upravo na račun sportskog dela kluba.

Biće svakako i onih koji će potrčati da se fotografišu kada dođe vreme, ali, jasno je da su u ovoj priči iz Humske glavni glumci oni, koji „proizvode” na terenu.

DALEKO JE DERBI Prete, onako sportski, sa „Marakane”, da će se u derbiju videti ko je ko, da jedva čekaju tu utakmicu kako bi možda „prefarbali” neke propuste u dosadašnjem delu takmičenja, a u Partizanu još i ne razmišljaju o derbiju.

To potvrđuju i reči Marka Nikolića. – Rano je još za priču o derbiju.

Pauza je tek počela, gledamo da oporavimo i osvežimo igrače, kao i da one iz reprezentativnih selekcija dočekamo na pravi način.

Nadam se zdrave ovog puta.

Kada dođe vreme razmišljaćemo o meču sa najvećim rivalom i pripremiti se kako dolikuje – jasan je Nikolić. – Kada sve sumiram, rekao bih da je i drugi ciklus u sezoni, između dve reprezentativne pauze – uspešan bez dileme – kaže Marko Nikolić. – Ostvarili smo niz pobeda u prvenstvu, Kupu Srbije, odigrali sjajan meč sa Totenhemom u Ligi Evrope i, realno gledano, podbacili samo u Grčkoj protiv Asterasa, gde smo zaista bili neprepoznatljivo slabi.

Ipak, ako se osvrnemo iza sebe i nimalo lake okolnosti koje su nas pratile, gde je prelazni rok odrađen bez uloženog dinara, igrači angažovani tek posle priprema, da nekada nije bilo dovoljno kadra za rotaciju, da su nas pratile i još prate povrede upravo zbog opterećenosti nekolicine momaka – mogu samo da budem prezadovoljan učinkom.

Serija od 13 pobeda u domaćim okvirima je svakako za ponos, a bliži se i brojka koju je na klupi Partizana ostvario Aleksandar Stanojević (16 pobeda u nizu).

Kako gledate na to?- Nisam znao za taj podatak, ali učinićemo sve da dostignemo i, nadam se, premašimo niz te generacije mog kolege Aleksandra Stanojevića.

Ipak, nismo nimalo opterećeni, zanima nas samo svaka sledeća utakmica i pobeda Partizana.

Svesni smo da se vrednuje samo uspešan rad i ono što je ispred nas, a od prošlosti i slave u njoj se nije nikada živelo.

Težićemo da se dokazujemo u kontinuitetu, jer to je ono što donosi uspehe.

CEO TIM REPREZENTATIVACA Zbog velikog broja reprezentativaca, koji se povećava u kontinuitetu usled dobrih rezultata ekipe, trener Marko Nikolić je juče bio prinuđen da radi sa samo 11 fudbalera i tri golmana na treningu. – Činjenica da imamo toliki broj igrača u reprezentaciji je svakako nešto što nas sve raduje.

Ne bih nikome pripisivao zasluge za to, već isključivo radu momaka i rezultatima koje smo ostvarili.

Rekoh nedavno, imamo mi još potencijala za reprezentativne selekcije, ali to nije u opisu mog posla – kaže Nikolić.

Partizan je posle dva meseca među četiri evropska kluba, koji nisu osetili gorčinu poraza u prvenstvu?- Ponosan sam na taj podatak i na moje igrače, koji su bili u stanju da učine tako nešto.

Sve zasluge pripadaju njima, ali moramo da ostanemo oprezni i to sa znakom uzvika na kraju te reči.

Jer, kada god smo pomislili da smo učinili nešto veliko i da se stvari rutinski odvijaju, dogodilo nam se surovo otrežnjenje.

Zato moramo da ostanemo čvrsto na zemlji i da uvek dajemo sve od sebe kako bismo plivali na površini.

Kako održati „glad” za pobedama u kontinuitetu?- To je najvažnije pitanje i najveća obeveza za sve nas u klubu.

Mora uvek da postoji želja da se dosegnu svi ciljevi i to je ono što nas je dovelo tu gde trenutno jesmo i gde želimo da ostanemo do kraja sezone.

Ukoliko se budemo opustili, onda ćemo sigurno dospeti u problem, pošto će trpeti rezultati.Šta biste ispravili kada se osvrnete na period koji je protekao?- Bez dileme – prelazni rok.

U smislu da je trebalo dovesti još fudbalera, kako bismo bezbolnije rotirali i imali više rešenja na nekim pozicijama.

Takođe i brzinu realizacije.

Planovi su skovani na vreme, ali, nažalost, zatajilo je na drugoj strani…

Može li Partizan da izdrži ovim tempom, s obzirom da ekipu tek očekuje težak ciklus mečeva?- Dolazi nam ciklus za uživanje svih navijača Partizana, medija i poštovalaca kluba.

Za 21 dan ćemo odigrati niz teških mečeva, od derbija sa Crvenom zvezdom, pa Bešiktašom, Jagodinom, Vojvodinom, ponovo Turcima u Ligi Evrope, gde će ljudi moći da uživaju u dobrom fudbalu na svaka tri dana.

Sa druge strane, stručni štab koji predvodim će pred sobom imati ozbiljnu problematiku, kako sve to izneti sa fondom igrača kojim raspolažemo i kako iz njih izvući maksimum, kako ne bi trpeli rezultati.

Mi, dakle, nećemo uživati, ali ćemo svakako naći načina da se svaki navijač Partizana i posle serije mečeva koji slede oseti srećno i ponosno – zaključio je Marko Nikolić.

PROVERA U VELIKOM GRADIŠTUFudbaleri Partizana, koji nemaju reprezentativne obaveze neće samo trenirati u danima takmičarske pauze, već ih očekuje i jedan kontroli meč kako bi zadržali kontinuitet.

Crno-beli će sutra gostovati ekipi VGSK iz Velikog Gradišta, koja slavi rođendan i to će biti jedini kontrolni duel izabranika Marka Nikolića do početka 147. derbija. Meč u Velikom Gradištu počinje u 15.30 časova.

Ostavi poruku