Od izveštača “Sporta” iz Jerevana Reprezentacija Srbije otputovala je u Jerevan, optimizam je vrcao na sve strane, ali su onda oblaci pokrili sunce.

Naime, „orlove“ je zadesio veliki peh, jer će možda protiv Jermenije igrati bez Branislava Ivanovića.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović verovatno neće igrati na prvoj kvalifikacionoj utakmici zbog povrede zgloba i velikog otoka koji lekari pokušavaju da saniraju i osposobe ga bar za isto toliko značajan duel sa Albanijom.

Naime, desni bek Čelsija stigao je povređen na pripreme „orlova“, a klub iz Londona je upoznao FSS sa stanjem igrača i tražio da se Ivanović vrati na Ostrvo.

Naravno, kapiten je ostao uz saigrače, a medicinski tim reprezentacije ulaže velike napore kako bi Ivanović bio spreman za duel u Jerevanu, a pogotovo za susret sa Albanijom.

Protiv Jermenije, ukoliko kapiten definitivno ne bude u timu, starter će biti Nenad Tomović, koji u dresu Fiorentine pruža dobre partije.

Uglavnom, posle svega, selektor Dik Advokat se suočava sa nemalim problemima u zadnjoj liniji našeg tima, jer poznato je da oba centralna beka, Matija Nastasić i Stefan Mitrović, nisu standardni u svojim klubovima, a prisustvo tako iskusnog igrača kakav je Branislav Ivanović u takvim okolnostima mnogo znači.

Srbija će u petak imati jedini trening u Jerevanu u vreme odigravanja meča, a duel u subotu počinje od 18.00 uz arbitražu Norvežanina Toma Haralda Hagena.

TADIĆ: IDEMO PO BODOVEDušan Tadić je spreman da preuzme dirigentsku palicu.- Od starta moramo da preuzmemo inicijativu, da uspostavimo kontrolu lopte, oslobodimo odbranu pritiska i stavimo do znanja Jermenima da smo došli po bodove.

Verujem da možemo uspešno da započnemo kvalifikacije, jer više nemamo prava na izgovore.

Moramo u Francusku.

GRUPA ISUBOTAJermenija – Srbija (18.00)Albanija – Danska (20.45)1.

Danska 1 1 0 0 2:1 32.

Albanija 1 1 0 0 1:0 33.

Jermenija 1 0 0 1 1:2 04.

Portugalija 1 0 0 1 0:1 05.

Srbija – – – – -:- –

Ostavi poruku