Ljubitelji fudbala imaće prilike da 14. oktobra u Novom Sadu vide pehar namenjen pobedniku Lige šampiona u okviru turneje po gradovima širom Srbije.

Ovaj spektakl najavljen je na konferenciji za novinare u Novom Sadu na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Izvršnog odbora Unikredit Banke Srbija Klaudio Ćezario.

Kako je saopšteno, ambasador ture trofeja LŠ biće nekadašnji as Crvene zvezde i Milana, a danas predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, koji će takođe 14. oktobra biti u Novom Sadu.

Gradonačelnik Vučević je rekao da je ponosan što se Novi Sad našao u društvu odabranih gradova koji imaju priliku da ugoste jedan od najvažnijih trofeja u svetu sporta i sigurno najvažniji trofej u klupskom fudbalu. – Sa radošću smo prihvatili ideju da Novi Sad bude deo ovog nesvakidašnjeg događaja koji će nas podsetiti na neka vremena kada se i kod nas igrao vrhunski evropski fudbal – rekao je Vučević, dodajući da će dolazak Dejana Savićevića dati posebnu draž celom događaju.

Klaudio Ćezario kazao je da je veoma srećan što će zahvaljujući partnerstvu Unikredit banke i UEFA ljubitelji fudbala u Novom Sadu i okolini, imati priliku da se približe najpoželjnijem trofeju evropskog fudbala. – Ono što nas čini još ponosnijima jeste to što će originalni trofej Lige šampiona po prvi put biti izložen u Novom Sadu, a osim Novog Sada trofej će u Srbiji videti i žitelji Niša i Beograda – poručio je Ćezario.

Prema njegovim rečima, biće organizovana i Mini superliga, takmičenje za buduće fudbalske šampione, koje će se održati na dan kada „ušati trofej“ bude gostovao u Novom Sadu, 14. oktobra, na Trgu slobode gde će biti postavljen teren za mini fudbal.

Ostavi poruku